Előfizetés

A kukákra lövöldözött a telkén, de egy autóbuszt is eltalált egy férfi Veszprémben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.28. 14:46
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, a légfegyvert pedig lefoglalták.
A megyeszékhelyi rendőrkapitányság körzeti megbízottja és járőre 2020. július 27-én délután éppen a veszprémi vasútállomásnál tartózkodott, amikor az egyik helyi járatú autóbusz vezetője kérte intézkedésüket. A sofőr elmondta, hogy ismeretlen személy rálőtt az állomás melletti fordulóban várakozó autóbuszra, amelyen ő maga is rajta volt - írja a police.hu. A lövés a jármű egyik oldalablakát találta el, amely megrepedt, és közel hatszázezer forint kár keletkezett. Ezután megjelent a helyszínen az elkövető is, egy 42 éves helyi lakos, aki elismerte felelősségét. Nyilatkozata szerint lakásának ablakából légfegyverrel a bekerített telken lévő kukára lövöldözött, azonban egy lövedék elhagyta az ingatlan területét, ez csapódhatott be az autóbusz ablakába. A 42 éves férfit a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, a légfegyvert pedig lefoglalták. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Megerőszakolhattak egy beteget egy sátoraljaújhelyi kórházban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.28. 13:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az intézmény egyik alkalmazottját őrizetbe vették.
Szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben – írja a police.hu. A gyanúsított július 10-én a hajnali órákban egy sátoraljaújhelyi egészségügyi intézmény alkalmazottjaként, az egyik kórteremben szexuális bűncselekményt követett el egy női beteg sérelmére. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság az 53 éves férfit hétfőn őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.  

Letartóztatták a 14 éve Szentesen megölt nő feltételezett gyilkosát

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.28. 12:49
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi a gyanú szerint 2006 júliusában megölte élettársát, holttestét pedig elrejtette.
Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2006 júliusában megölte élettársát, holttestét pedig elrejtette – közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a férfi ellen nemzetközi szervezettségű bűncselekmény miatt – fogvatartása mellett – büntetőeljárás indult Olaszországban. Az ügyben júliusban jogerősen megállapították büntetőjogi felelősségét, a Budai Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa miatt átadási letartóztatásba vették, majd az eljárás után, pénteken átadták Magyarországnak. Bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – írták. Ismertették, hogy a Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés, a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelynek alapján a bíróság vasárnap elrendelte azt. A bíróság indoklása szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellegéből és a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértéke miatt megalapozott az a feltételezés, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. A tanúk, akik ismerik a gyanúsítottat, bosszúálló természete miatt tartanak a férfitől, ezért fennáll a lehetősége, hogy a gyanúsított befolyásolja, nehezíti vagy meghiúsítja a bizonyítást. Továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is – olvasható a közleményben.