Előfizetés

Busz és autó karambolozott Kispesten, két ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.07. 11:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset péntek délelőtt, a Hunyadi utcában történt.
Összeütközött egy busz és egy autó péntek délelőtt Budapest XIX. kerületében, a Hunyadi utca 81. szám előtt. A balesetben két ember megsérült – írja a police.hu. A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták a Hunyadi utcát az Esze Tamás utca és a Mészáros Lőrinc utca közötti útszakaszon. 

Tűz ütött ki egy faipari telephelyen Hajdúböszörményben, negyvenen nem hagyhatják el a lakásukat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.07. 09:52

Fotó: Balázs Attila / MTI
A Kórház téren található épülethez nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.
Kigyulladt egy épület egy faipari telephelyen péntek reggel Hajdúböszörményben, a Kórház téren. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a debreceni, a hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását – közölte a katasztrófaévdelem. Az egységek megkezdték az épület egy részének bontását is. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: a füst beáramlott a környező utcákba, ezért a füstszennyezés mérésére a helyszínre érkezett a hajdú-bihari katasztrófavédelem mobil laboratóriuma. A környéken lakó mintegy negyven embert arra kérték, hogy a beavatkozás idejére maradjon otthon.
Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint az épület teljes terjedelmében ég, benne a faanyagok mellett a targoncák is kigyulladtak. A tűzoltóknak több gázpalackot sikerült épségben kivinniük az épületből. A helyszínre további tűzoltókat vezényeltek, így már 45 tűzoltó küzd a lángokkal – tette hozzá. A lángok oltását előbb haboltóval kezdték, jelenleg vízsugárral locsolják a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó debreceni, hajdúböszörményi, hajdúnánási és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, és a helyszínre érkezett egy nyíregyházi vízszállító kocsi is – ismertette a részleteket Papp-Kunkli Nóra.

Az erdőbe vonszolta, megverte, majd kirabolta áldozatát négy fiatal – Elfogták őket a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.07. 09:47

Fotó: police.hu
Az 55 éves decsi férfi nem adott nekik pénzt. Megtámadták, végül az erdőben magára hagyták.
A Szekszárdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 23 éves szekszárdi férfi, egy 18 éves decsi férfi, valamint egy 15 éves és egy 14 éves kunszentmiklósi lány ellen – írja a police.hu. A közlemény szerint szerda reggel Decsről érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy ismeretlenek bántalmaztak egy helyi férfit. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy négy főből álló társaság tagjai a település kisvendéglője előtt pénzt kértek egy 55 éves decsi férfitól, és mivel ő nem adott nekik, megtámadták, ütötték és rúgták. Áldozatukat a közeli erdőbe vonszolták, ahol tovább bántalmazták, elvették tőle övtáskáját – amiben benne voltak okmányai, készpénze és mobiltelefonja –, majd magára hagyták. A szekszárdi rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően, az elsődleges adatgyűjtést és a tanúkutatást követően sikerült beazonosítani a tetteseket, akiket előállítottak az egyenruhások. A nyomozók az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​