Előfizetés

Koronavírusos a férfi párbajtőr-válogatott négy tagja

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.03. 12:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az érintett vívók házi karanténba kerültek, valamennyien jól vannak.
A magyar szövetség honlapjának csütörtöki híradása szerint a pozitív esetek miatt a keretedzést határozatlan időre felfüggesztették. Az érintett vívók házi karanténba kerültek, valamennyien jól vannak. A szövetség álláspontja szerint a válogatott versenyzők nem edzésen, vagy szervezett, hivatalos programon, hanem magánrendezvényen fertőződtek meg. A fegyvernem múlt héten, Tatán járt utánpótláskorú sportolói kivétel nélkül negatív tesztet produkáltak.

Tíz vízilabdázó lett koronavírusos az OSC-nél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.03. 12:02
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Magyar Kupa-döntő idején még senkinek nem volt baja, az egészségügyi panaszok augusztus utolsó napjaiban jelentkeztek.
Tíz személy koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott az OSC férfi vízilabdacsapatánál - jelentette be csütörtökön az egyesület. Az MTI által is idézett közlemény szerint az augusztusi Magyar Kupa-döntőt követő vizsgálatok során a csapatból senki sem volt fertőzött. Az augusztus 29-i bajnoki rajt előtt viszont több játékosnak is egészségügyi problémái voltak, akiket elkülönítettek, a szövetség pedig elhalasztotta a gárda aktuális mérkőzését. 
Az ezt követő újabb, teljes keretet és stábot érintő tesztelések tíz esetben kimutatták a koronavírust.   "Mindenki izoláltan várja a hatóságok iránymutatását. A klub a napokban fertőtlenítette az uszodát, így a létesítmény működése megoldott. A negatív eredményű játékosok még két szűrésen vesznek majd részt, a pozitív eredményt produkáló sportolóink a hatósági protokollt követve tartják be a karantént, és térnek majd vissza" - írta tájékoztatásában a klub, hozzátéve, hogy kérvényezi az MVLSZ-től a soron következő bajnoki találkozók elhalasztását.

NL: rangadók az A divízióban

Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.03. 11:30

Fotó: Jürgen Fromme / AFP /DPA
Csütörtökön is rendkívül érdekes összecsapás várható, amikor a 2014-ben világbajnok német válogatott vendége a 2010-es világ- és 2012-es Európa-bajnok spanyol együttes lesz.
Több érdekes összecsapást is rendeznek a labdarúgó Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában, az A divízióban. Az elitosztályban a C csoport összetétele önmagában garancia a kiváló összecsapásokra, miután összesorsolták egymással a világbajnok francia, a kontinenselső portugál és a világbajnoki ezüstérmes horvát együttest. A csoport negyedik tagja Svédország. A nyitó körben szombaton a portugálok a horvátokat fogadják. A portugálok és a franciák a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon is csoportellenfelek lesznek, egymás elleni mérkőzésükre Budapesten, a Puskás Stadionban kerül sor.  Csütörtökön is rendkívül érdekes összecsapás várható, amikor a 2014-ben világbajnok német válogatott vendége a 2010-es világ- és 2012-es Európa-bajnok spanyol együttes lesz.   A két csapat korábbi 23 egymás elleni összecsapásából kilencet nyertek meg a németek, hétszer győztek a spanyolok és hétszer lett döntetlen az eredmény. Legutóbb 2018-ban Düsseldorfban barátságos mérkőzésen 1-1-re végzett egymással a két gárda. „Ha csütörtökön kezdődne az Európa-bajnokság, akkor azt a csapatot küldeném pályára, amelyik a németek ellen játszik majd” – mondta Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. „Boldogok vagyunk, hogy ismét válogatott meccset lehet játszani – jelentette ki Joachim Löw, a német válogatott szakvezetője. – Az elmúlt hónapok mindenki számára megterhelőek voltak. Messze vagyunk még a normalitástól, továbbra is a koronavírus határozza meg a napjainkat. Nagyon várjuk a spanyolok elleni mérkőzést, játékosaim motiváltak, jó meccset fogunk játszani. Nem a legerősebb összeállításban lépünk pályára, nem hívtam be azokat a müncheni játékosokat, akik megnyerték a Bajnokok Ligáját. Ennek ellenére jó eredményt várok a csapattól.”

Nemzetek Ligája a tévében

Csütörtök: Lettország–Andorra 18, Sport1 Németország–Spanyolország 20:45, Sport1 Péntek: Oroszország–Szerbia 14:30, Sport1  Litvánia–Kazahsztán 18, Sport1 Olaszország – Bosznia-Hercegovina 20:45, Sport1 Hollandia–Lengyelország 23:30, Sport2 Szombat: Szlovákia–Csehország 0 óra, Sport1 Gibraltár–San Marino 15, Sport2 Észak-Macedónia – Örményország 15, Sport1 Izland–Anglia 18, Sport1 Ciprus–Montenegró 18 Sport2 Portugália–Horvátország 20:45, Sport1 Svédország–Franciaország 20:45, Sport2 Vasárnap: Wales–Bulgária 15, Sport1 Andorra – Feröer-szigetek 15, Sport2 Írország–Finnország 18, Sport1 Spanyolország–Ukrajna 20:45, Sport1 Svájc–Németország 20:45, Sport2