Előfizetés

Újabb látogatási tilalmakat rendeltek el a fővárosban és vidéken

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.03. 19:05
Képünk illusztráció
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot.
A járványhelyzettel összefüggésben újabb fővárosi és vidéki egészségügyi intézmények rendeltek el látogatási tilalmat - írja az MTI.      A fővárosban az Országos Gerincgyógyászati Központ tiltotta meg a betegek felkeresését csütörtöktől, míg péntektől a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában hoztak hasonló intézkedést. Közölték, a látogatási tilalom alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot. Látogatási tilalmat vezettek be a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ minden betegellátó szervezeti egységében szerdától - közölte a felsőoktatási intézmény a honlapján. A közlemény szerint a látogatási tilalom alól mentességet kizárólag a jogszabály által előírt esetekben adhat a szervezeti egység vezetője.

Koronavírusos lett Lakitelek polgármestere

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.03. 18:03

Fotó: Shutetrstock
A polgármesteri hivatal bezárt.
Koronavírusos lett Lakitelek polgármestere, Madari Róbert – tudta meg a kecsup.hu. A település jegyzője megerősítette a lapnak, hogy pozitív lett a tesztje Madari Róbert polgármesternek, és emiatt már most is zárva a polgármesteri hivatal. A dolgozók egy részének karanténba kell vonulnia és home office-ban kell dolgoznia. Ez azokra nem vonatkozik, akik szabadságon voltak és nem találkoztak a polgármesterrel. A lap emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi polgármesteri tájékoztatás alapján két hete történhetett valami a településen, mert akkor hirtelen megugrott a karanténban lévők száma. A kecsup.hu azt is írta, hogy Madari Róbert korábban azt közölte a lappal, hogy augusztus közepén volt lakodalom a családjában. Előtte pedig részt vett a Gyergyó-hétvége rendezvényen és a kecskeméti Hírös Napok fesztiválon is. Csütörtök délután a polgármester Lakitelek Facebook-oldalán osztotta meg közleményét. Tájékoztatása szerint a települést az alpolgármester irányítja, mert vele az elmúlt két hétben nem találkozott.

Látogatási és kijárási tilalmat rendelt el az újbudai idősotthonban a polgármester

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.03. 17:54

Fotó: Google Street View
Az intézménybe kizárólag a folyamatos ellátáshoz szükséges dolgozók, külsős karbantartók léphetnek be fokozott óvintézkedések mellett.
Az Újbudai Idősek Házának bezárásáról döntött a XI. kerület polgármestere – közölte az Újbudai Polgármesteri Hivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A koronavírus-járvány országos és helyi terjedésének megakadályozása és a megbetegedések számának gyors növekedése miatt László Imre polgármester szeptember 4-től, péntektől elrendelte az idősotthon bezárását, ami a gyakorlatban látogatási és kijárási tilalmat jelent. Az intézménybe kizárólag a folyamatos ellátáshoz szükséges dolgozók, külsős karbantartók léphetnek be fokozott óvintézkedések mellett, megfelelő védőöltözet viselésével. Hozzátették, hogy a tilalom nem vonatkozik azokra, akiknek felvételi eljárása már megkezdődött. Augusztusban négy fővárosi fenntartású idősek otthonában is szigorításokat vezettek be, így augusztus 19-től látogatási és kijárási tilalom van érvényben a Pesti Úti Idősek Otthonában is.