Előfizetés

A NER 10. évében Orbán még mindig a "libernyák" doktrína ellen lázadna

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.20. 20:24

Fotó: MICHAL CIZEK / AFP
Tusványos és Tranzit helyett érkezik egy jó Magyar Nemzet-publicisztika.
A koronavírusra tekintettel most írásban indítja be az őszi politikai szezont a miniszterelnök. Orbán Viktor a hétfői Magyar Nemzetben egy terjedelmesebb dolgozattal jelentkezik. Néhány gondolatot ebből már szemlézett is a kormánylap kedvcsinálónak. A miniszterelnök az illiberális, a kereszténydemokrata, a konzervatív és liberális gondolkodás természetéről fejti ki gondolatait. 
A szerző rámutat: a „libernyák” doktrína, beszédmód és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik.

Úgy véli, a konzervatívok számára a legnagyobb kihívást és ellenfelet ma újra a liberálisok jelentik. A nemzet, a család és a vallási hagyományok pedig folyamatos támadás alatt vannak a kormányfő szerint. A kormánylap szerint írásának legizgalmasabb része talán az Európát megváltoztató négy gondolat bemutatása. Orbán Viktor kifejti azt is, hogy miért éppen Olaszországban dől majd el Európa jövője, majd a biblikus hagyományaink melletti kitartás égető szükségéről is hangsúlyosan szól. Persze nem marad ki az ellenzék ekézése sem, amely olyan, mint a kolbász – írja Orbán Viktor, hiszen be van töltve és meg van darálva.
2022-re időközben feláll a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront, így a globalista elit és a nemzeti ellenállás közötti harc még nem dőlt el.

Elő a szelvényekkel, itt vannak a hatoslottó nyerőszámai!

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.20. 17:07

Fotó: Shutterstock
Lett új milliomos vasárnap délután?
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok:            
  • 1 (egy)
  • 12 (tizenkettő)
  • 28 (huszonnyolc)
  • 30 (harminc)
  • 39 (harminckilenc)
  • 40 (negyven)
Nyeremények:  
  • 6 találatos szelvény nem volt.
  • 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint;
  • 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint;
  • 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Mivel telitalálatos szelvény nem volt, a következő héten már 333 millióért izgulhatnak a játékosok. 

Hétközben még kánikula várható, hétvégére azonban esővel érkezik az ősz

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.20. 17:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
10 fokot csökken a hőmérséklet egy hét alatt.
A jövő hét elején is sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok körül alakulnak a maximumok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. Hétfőn napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 4-12 fok lesz. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.
Kedden is több órára kisüt a nap. A nyugati, délnyugati határ közelében viszont előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 5-13, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között alakul.
Szerdán és csütörtökön a hosszabb-rövidebb idejű napsütés mellett szórványosan várható zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán 7-15, csütörtökön 9-15 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet szerdán és csütörtökön is 23-28 fok között alakul.
Pénteken több helyen várható záporeső, zivatar. Sokfelé megerősödik a szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet általában 21-25 fok között valószínű, délkeleten 26-28 fok is lehet. Szombaton is többfelé várható záporeső, zivatar. A szél is sokfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 6-15 fok lesz. A nappali csúcsértékek nyugaton 15-22, keleten 22-27 fok között alakulnak. Vasárnap elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél helyenként lehet erős, zivatarban viharos. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-10 fok között valószínű, keleten lesz az enyhébb idő. Napközben 14-21 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.