Előfizetés

Családi balhé után a szomszédokat fenyegette pisztollyal egy pilisi apa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.23. 10:36

Fotó: police.hu
Lánya és annak volt férje összeveszett, a vita verekedéssé fajult.
A Monori Rendőrkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai ébresztették azt a 46 éves pilisi férfit, aki szomszédainak szánt fenyegető szavait fegyverrel nyomatékosította, miután rokonságával ellátta volt veje baját – írja a police.hu. A rajtaütést egy családi perpatvar váltotta ki. A későbbi sértett 2020. szeptember 6-án Újszászról érkezett volt feleségéhez közös gyermekeik miatt. A 29 éves férfi és 26 éves exe a házban összeveszett, a vitába a nő hozzátartozói – élükön apjával – is bekapcsolódtak. A dulakodásig fajult veszekedés az utcán folytatódott, a verekedéskor kapa, bot, kisszék is előkerült. 
A férfi végül elmenekült, a felbőszült családtagok autóba pattanva és felfegyverkezve utána mentek, majd nem sokkal később visszatértek a házhoz. Az ordibálást és veszekedést hallották a szomszédok is, és kérték a verekedőket, hogy fejezzék be. Senki nem hallgatott rájuk, ezért kihívták a rendőrséget. Az időközben hazatérő 46 éves apa „megdöglötök” felkiáltással fenyegetőzni kezdett, miközben elővett egy fegyvert. Családtagjai ráncigálták be az udvarra és próbálták nyugtatni. A sértett másnap kórházba ment, ahol megállapították, hogy egyik ujja eltört, tarkóján pedig vérömleny keletkezett.  Mivel a beszerzett adatok alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy a 46 éves férfi emberi élet kioltására alkalmas fegyvert tartott-e magánál, a monori rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték elfogásához. Az akciót szeptember 22-én hajnalban tartották, és több embert, köztük a 46 éves férfit és 17 éves fiát előállították. A házkutatáskor talált gáz- és riasztófegyvert lefoglalták.
A vallomástételt megtagadó 46 éves férfi, valamint a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, a bűncselekmény elkövetését tagadó 17 éves fiú ellen a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

Szegedről Tenerifére menekült börtönbüntetése elől Zoltán, de sokáig nem élvezhette a tengert

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.23. 09:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Társaival majdnem 900 millió forintnyi kárt okoztak a költségvetésnek.
A Kanári-szigeteken bujkált a több százmilliós költségvetési csalás miatt elítélt férfi, akit európai együttműködéssel, a helyi rendőrök segítségével fogtak el – számolt be róla a police.hu. A szegedi bíróság 892 millió forint vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt szabott ki letöltendő szabadságvesztést egy helyi bűnszervezet résztvevőire 2020 márciusában. Az egyik, 8 év 6 hónapra ítélt férfi azonban a börtön elől külföldre menekült, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. J. Zoltán felkutatását a rendőrség erre specializálódott egysége, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg. A körözött férfi nyomai a Kanári-szigetekre vezettek, így a rendőrök a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot a spanyol hatósággal. Az együttműködés eredményeként 2020. szeptember 18-án Tenerifén fogták el J. Zoltánt, aki jelenleg kiadatási őrizetben várja, hogy Magyarországra szállítsák.

Letartóztatták az ózdi férfit, aki a gyanú szerint kénsavas hordóban próbálta eltüntetni apját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.22. 21:39
Képünk illusztráció
Fotó: Bumble Dee / Shutterstock
A szörnyű szag vezetett a gyilkosság nyomára, a gyanúsított 15 évet is kaphat.
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akik a gyanú szerint 2020. szeptember 13-án agyonverte apját. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított ózdi otthonukban egy vita után kalapáccsal többször fejen ütötte a sértettet,  aki a helyszínen életét vesztette. 
A holttestet a férfi egy hordóba tette, kénsavval leöntötte, így próbálta eltüntetni azt. Néhány nap elteltével a szomszéd észlelte a házból terjedő szúrós szagot, ezért bejelentést tett a rendőrségen.

A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, ami akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság szerint a kiszabható büntetés súlyossága miatt feltételezhető, hogy a gyanúsított egyébként elrejtőzne, illetve a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, veszélyeztetve ezzel a bizonyítási eljárás eredményességét.  A felsorolt indokok alapján a járásbíróság 2020. október 22. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vették.