Előfizetés

Kézfertőtlenítőket helyeztek ki a metróban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.25. 12:29

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
13 állomáson védekezhetünk még hatékonyabban a járvány ellen.
Reggel 7 és 19 óra között tizenhárom forgalmas metróállomáson lehet igénybe venni az érintésmentes kézfertőtlenítő-automatákat

- közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya. Mint írják, ahhoz, hogy a kézfertőtlenítő szer megfelelően fejtse ki a hatását, célszerű a kezünk és az ujjaink teljes felületét lefedni a fertőtlenítővel, és 30-60 másodpercig dörzsölni, amíg a bőrünk száraz nem lesz. 
Fendrik László BKK-vezérigazgató és Karácsony Gergely főpolgármester is "csulnizott" már
Fotó: Főpolgármesteri Hivatal
Jelezték, az eszközök mellett ugyanúgy kötelező a maszkviselés, mind az állomásokon, mind pedig a BKK-járatain.  Az alábbi helyszíneken találhatók meg a berendezések:
 • Deák Ferenc tér
 • Keleti pályaudvar
 • Széll Kálmán tér
 • Batthyány tér
 • Blaha Lujza tér
 • Puskás Ferenc Stadion
 • Örs vezér tere
 • Nyugati pályaudvar
 • Nagyvárad tér
 • Újpest-központ
 • Kelenföldi pályaudvar
 • Móricz Zsigmond körtér
Ha már maszkhasználat: mint ahogy a Népszava is beszámolt róla, a BKK szigorította a közösségi közlekedés használatakor kötelező maszkviselés ellenőrzését. Ennek köszönhetően villámgyorsan erőteljes javulás állt be a fegyelemben: a cég 2020. szeptember 9-én és 10-én végzett, nem reprezentatív felmérései szerint ismét 100 százalék közeli a maszkviselési hajlandóság a járatokon és a megállóhelyeken

Szijjártó most egy terepjáróval driftelt Veszprémben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.25. 10:08

Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala
A nyári luxusjachtozás és a hétszeres helikopterezés után a külügyminiszter ezúttal az újonnan átadott tesztpályán „menőzött”.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán jelent meg egy videó, amelynek tanúsága szerint a politikus a Continental veszprémi tesztpályáján beszáll egy Dodge Ram vázára épített V8-as motorral ellátott terepjáróba – sietett gyorsan tájékoztatni a közvéleményt péntek reggel a kormánypárti Mandiner és az Index. Utóbbi lap kiemelte, hogy a videón a sofőrrel folytatott beszélgetésből kiderül, hogy a TEK-esekkel hosszan kellett alkudozni, hogy ezt megengedjék, végül maga Szijjártó Péter is a volán mögé ülhetett, és vezethette az autót.  „A videóban azt is látni , hogy a sofőr százról vészfékezik, egy kanyarnál pedig megjegyzi, hogy a TEK-esek biztosan aggódnak egy kicsit” – számolt be minderről részletesen az Index. 
Az MTI csütörtöki tudósítása szerint a veszprémi Continental Tesztpálya hivatalos megnyitóján Szijjártó Péter kijelentette:  
„Kelet-Európa legnagyobb járműdinamikai tesztpályája épült Veszprémben, a 9,7 milliárd forintos beruházás 130 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 1,46 milliárd forintos támogatást ad”.

Közben a Népszava megírta: Idén már hétszer repült Szijjártó Péter külügyminiszter rendőrségi helikopterrel. Szeptember elején Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő derítette ki, hogy a külügyminiszter júliusban meglehetősen urizáló módon utazott egy vidéki protokoll-eseményre. Rendőrségi helikopterrel ment a fővárostól alig 145 kilométerre lévő Tolnára, hogy egy magáncég támogatási szerződését „adja át”. Noha a miniszter repült, előreküldték üresen szolgálati autóját is a helyszínre, amire a tárca indoklása szerint „a Tolnára történt érkezést követő közúti közlekedés miatt volt szükség.”  Lapunk arról is beszámolt, hogy nem csitulnak a Szijjártó Péter adriai látogatása által keltett belpolitikai hullámok. Korábban a Népszava is írt arról a nyaralásról, amelyen a külgazdasági és külügyminiszter Szíjj László milliárdos luxusjachtján pihent – noha egyik beosztottja szerint csak azért támadják, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni.

Kilenc beteg meghalt és 927 új fertőzöttet találtak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.25. 09:18

Fotó: Béres Márton / Népszava
Péntekre már 577-re nőtt a kórházban ápoltak száma, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.
Újabb 927 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 22 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 9 beteg, akik közül heten hetven év felettiek – írta pénteken a kormányzati tájékoztató oldal. Eddig 718-an haltak meg, míg 4945-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 16 464 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 55 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. Péntek reggel 577 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 30 embert lélegeztetőgépen. 
Az Operatív Törzs jelenleg 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 194 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.