koronavírus;Oktatás;COVID-19;gimnázium;Budapest;

2020-11-01 11:00:33

A tanárok tizede koronavírusos egy III. kerületi gimnáziumban

Az iskola igazgatója szerint az intézményt az őszi szünet végeztével még legalább egy hétig zárva kellene tartani.

A tantestület tíz százaléka koronavírus-fertőzött a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban. Ez részben annak köszönhetően derült ki, hogy az iskola saját költségén szeptember óta szűri a diákságot és a tanárokat egyaránt. Az iskola igazgatója szerint az iskolát az őszi szünet végeztével még legalább egy hétig zárva kellene tartani, erre az időszakra digitális tanításra kért engedélyt a hatóságoktól – írja a Telex.

Az őszi szünet alatt hatósági és saját tesztek elvégzése után derült ki, hogy nyolc tanár megfertőződött az iskola technikai dolgozókkal és óraadókkal együtt 80 fős tantestületéből. Ezért véli úgy az igazgató, hogy egy hétre, vagy tíz napra le kell zárni az intézményt.

Mivel kéttannyelvű iskoláról van szó, a szakszerű helyettesítés önmagában is nehéz offline módon.

Bár a Kőrösi Csomában a folyamatos szűréssel minden elkövettek azért, hogy az offline oktatást tudják tartani, az igazgató most biztos abban, hogy egy hétre át kell állniuk az online tanításra. A digitális tanmenetben a tantestület szinte egésze részt tudna venni. Két tanár van olyan rossz állapotban, hogy hétfőtől még nem tudnak dolgozni.

Az iskolaigazgatónak nincsen arra jogköre, hogy elrendelje az iskola bezárását, ezért jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntésére várnak.

A tervek szerint egy hét-tíz nap után visszaállnának a hagyományos oktatásra. Az iskola már megvett 650 darab tesztet. A digitális tanítás végeztével ugyanis úgy szeretnék megnyitni az iskolát, hogy csak azok a diákok és dolgozók térjenek vissza, akik negatívak.