Soros György;Demeter Szilárd;

Demeter Szilárd: Soros György a liberális Führer, Európa a gázkamrája

A PIM főigazgatója egy olyan embert nácizott le, aki túlélte a holokausztot.

Megdöbbentő hangvételű és tartalmú, a holokauszttúlélő Soros Györgyöt nácizó írással  jelentkezett Demeter Szilárd az Origón.

A kormánypárti portálon megjelent írásában a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója (PIM) arról elmélkedik, hogy az amerikai magyar üzletember „írni tehetségtelen, gondolatrendszere zavaros és inkonzisztens” , de „van annyira okos, hogy belássa: nem zseni”. Szerinte Soros Györgynek ez lehet a legnagyobb fájdalma, de „a halála kapujában” is a saját szobrát faragja.  

„Küldetése: Soros György, az új messiás. Csakhogy hiányzik mögüle a transzcendencia. Soros György istene Soros György, aki Soros György képében leszállott közénk”

– kockáztatta meg Demeter Szilárd, aki szerint Soros György egy világméretű sakktáblán tologatja a bábukat, pénzügyi sikereinek titka, hogy tisztességtelenül játszott. Ráadásul a trónjához rajtunk vezet az út. „Európa Soros György gázkamrája" – írta le a PIM főigazgatója. „A multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni."

Ezen túl Demeter Szilárd egy frappánsnak gondolt szójátékot is megenged magának: színre lépnek a „liberárják”, aki most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink.

„Mi vagyunk az új zsidók”

- állapítja meg. Szerinte a kizárás mellett érvelők alacsonyabb rendű „lényeknek" tartanak bennünket. Úgy véli, a Nyugaton a „liberárják” azért harcolnak, hogy senki se lehessen önmaga és bárkit célkeresztbe kerülhet, akiből nem tudnak multikulturális embert faragni. 

„Soros a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai. Semmit nem tanultak a XX. századból

– írta Demeter Szilárd. Nem ez az első alkalom, hogy a PIM-főigazgató hasonló megnyilvánulást enged meg magának. Korábban lapunk is beszámolt arról az interjúról, amelyben azt mondta, álmából felkeltve is jobb novellákat ír, mint azok, akik őt gyalázzák.