Soros György;Demeter Szilárd;

2020-11-28 13:33:33

Demeter Szilárd: Soros György a liberális Führer

Az elsőszámú kultúrharcos pont egy olyan emberrel szemben alkalmazza a náci hasonlatokat, aki túlélte a holokausztot.

Elég erőteljes és alighanem emlékezetes írással jelentkezett Demeter Szilárd az Origón. A kormánypárti portálon megjelent írásában a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója (PIM) Soros Györgyről elmélkedik, méghozzá nem is akárhogyan. Szerinte az üzletember írni tehetségtelen, gondolatrendszere zavaros és inkonzisztens. "Van annyira okos, hogy belássa: nem zseni. Ez lehet a legnagyobb fájdalma."

Úgy gondolja, a milliárdos saját halála kapujában saját szobrát faragja.  

Demeter Szilárd szerint egy világméretű sakktáblán tologatja a bábukat, pénzügyi sikereinek titka, hogy tisztességtelenül játszott. Ráadásul a trónjához rajtunk vezet az út. "Európa Soros György gázkamrája." (A magyar származású üzletember túlélte a holokausztot - a szerk.)

"A multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni." - fogalmaz Demeter Szilárd. 

Ráadásul egy frappánsnak gondolt szójátékot is megenged magának: színre lépnek a "liberárják", aki most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink.

Szerinte a kizárás mellett érvelők alacsonyabb rendű „lényeknek" tartanak bennünket. Úgy véli, a Nyugaton a "liberárják" azért harcolnak, hogy senki se lehessen önmaga és bárkit célkeresztbe kerülhet, akiből nem tudnak multikulturális embert faragni. 

 

Nem ez az első alkalom, hogy a főigazgató meghökkentő dolgokat nyilatkozik. Korábban lapunk is beszámolt arról az interjúról, amelyben azt mondta, álmából felkeltve is jobb novellákat ír, mint azok, akik őt gyalázzák. És nem mellesleg, ha egy irodalmi díjátadóra megy valahová, akkor az autóban az amerikai rapper, Snoop Dog vulgáris nyelvezetű számait bömbölteti.