Előfizetés

Győrfi Pál is beoltatta magát koronavírus ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.04. 17:56

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az OMSZ szóvivője szerint nem fájt a szúrás.
Hétfőn Győrfi Pál is megkapta a koronavírus elleni oltás első fázisát. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője Facebook-oldalán számolt be róla.
Azt írta, hogy több okból is meghatódott. Úgy fogalmazott, hogy felemelő érzés volt látni, hogy a különböző korú, beosztású egészségügyi dolgozók milyen lelkesen és fegyelmezett rendben veszik fel a védőoltást. Véleménye szerint ez azért fontos, mivel nekik példát is kell mutatniuk és bátorítani azokat, akik kételkednek a vakcinában, vagy félelmeik vannak. Másrészt pedig azért, meg megkönnyebbülést érzett.
„Sok hónapja, a vírus márciusi megjelenése óta erre vártunk, hogy legyen végre védőoltás, amivel magunkat, a családunkat és a betegeinket is meg tudjuk védeni ettől az alattomos ellenségtől, hiszen senki sem tudhatja előre, hogy ha elkapja, nála mennyire lesz súlyos a betegség”

– magyarázta.

Hozzátette, hogy mindenkinek javasolja, hogy kérje a védőoltást, és a szúrás sem fájt.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a hétfői tájékoztatón bejelentette, hogy a Pfizer-BioNTech vakcinát már csaknem 12 ezer egészségügyi dolgozó megkapta. Kedden újabb 39 ezer főre elegendő oltóanyag érkezik Magyarországra.

Orbán Viktor idén nem tart évindítót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.04. 16:16

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Az indoklás szerint a járvány miatt nincs rá lehetőség.
Idén nem lesz évindító kormányinfó Orbán Viktorral – értesült a Telex.
„A koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos szabályok miatt a tavalyihoz hasonló miniszterelnöki sajtótájékoztató megtartására nincsen lehetőség”

– írta a portál kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A portál emlékeztetett arra, hogy 2019-ben, majd 2020-ban is Orbán Viktor tartotta az év első kormányinfóját. Ezek az alkalmak azért voltak különlegesek, mert a miniszterelnök ritkán válaszol a kormánnyal kritikus sajtóorgánumok kérdéseire. Arra a kérdésre a Telex nem kapott választ, hogy tervezik-e a későbbiekben megtartani az eseményt.

Ceglédi Zoltán „szakított” a momentumos Donáth Annával

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.04. 16:05

Fotó: Népszava
A korábban a Momentummal szimpatizáló politikai elemző nem ad többé tanácsokat az EP-képviselőnek.
Többé nem dolgozik Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselőnek Ceglédi Zoltán – írja a 444 . A portál azután számolt be erről, hogy tavaly októberben ők vették észre: a politikai elemző és humorista bruttó 865 ezerért ad tanácsokat a momentumos politikusnak. Akkor Donáth Anna brüsszeli honlapja még az asszisztensek között sorolta fel a tanácsadót. Ceglédi most saját honlapján Szia, Anna! című cikkében azt írta:
„Mára teljesen világos lett, hogy én így, ilyen munkát már nem végezhetek. Nem egyértelmű kudarc ez, hanem annak belátása, hogy nem tudok egyszerre versenyző és edző lenni”

A 444 kérdésére Czeglédi korábban elmondta, hogy egyéves, határozott idejű szerződést kötött a politikussal, ami közelebbről kommunikációs tervezést jelent az Európai Parlamentben végzett képviselői munka magyarországi bemutatására, illetve szövegírást, kampányötletek kigondolását, stratégiai tanácsadást, politikai napirendelemzést - azaz klasszikus tanácsadói feladatokat.  Az elemző most összességében eredményesnek nevezte a közös munkát Donáth Annával, és nem is titkolja, hogy a Momentumot tartotta olyan új szereplőnek, „fiatal közösségnek”, amelyre a magyar politika megújításához szükség van.  Ceglédi Zoltán emellett azt is kifejtette, hogy korábban az EP-képviselőt szerette volna meggyőzni, hogy legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.
„Végül a tavalyi év közepén megejtett momentumos tisztújítás után engedtem el, hogy arról győzködjem, induljon el a miniszterelnök-jelölti előválasztáson is. (...) Láttam, hogyan lehet nyerni bent, és azt is, micsoda pillanat, amikor Orbán Viktor feje mellett Donáth Annáé van a címlapon. Aztán azzal kellett szembesülnöm, hogy még a megnövelt létszámú elnökségből is kiszavazták.”

Ceglédi végül arra is kitért, hogy szerinte brüsszeli feladatát „azért sem lehet folytatni, mert ha valaki a közszereplői tevékenysége miatt utálja, akkor az Donáth Annán is csattanhat a végén. Ez pedig fölösleges támadási felületet jelentene.