Előfizetés

Felfüggesztettre ítélték a tintasugaras nyomtatóval pénzt hamisító fiatal párt

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.13. 16:51
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy nyomtatóval pénzt hamisító fiatal párt – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t. A közlemény szerint a férfi és a nő tintasugaras nyomtatóval hamis 50, 100 és 200 eurós, valamint 10 ezer forintos címletű bankjegyeket állított elő, azokkal bolti vásárlások, illetve magánszemélyekkel kötött adásvételek során fizettek, így hozták forgalomba a hamis pénzt. A szerdai előkészítő ülésen mindketten beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is. Ezt a nyilatkozatot a bíróság elfogadta és nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem pedig a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlottak büntetlen előéletét, beismerésüket, megbánásukat, valamint azt is, hogy a bűncselekményt fiatal felnőttként követték el. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a sorozatos elkövetést. A bíróság az enyhítő körülmények túlsúlya miatt úgy ítélte meg, hogy a kiszabott szabadságvesztések próbaidőre történő felfüggesztésével is elérhetőek a büntetési célok. Az ügyészség által folytatólagosan elkövetett pénzhamisítással megvádolt férfit és nőt két év – öt év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, valamint 180 ezer, illetve 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, továbbá összesen 44 500 forintra vagyonelkobzást is elrendelt velük szemben. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.

A Dunába akart ugrani egy nő Baján, megakadályozták a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.13. 15:29

Fotó: Google Street View
Cipő nélkül, a Türr István híd korlátjának külső felén ült, amikor megérkeztek a körzeti megbízottak.
A rendőrség közleménye szerint kedd délután kaptak bejelentést arról, hogy a bajai Türr István híd korlátjának külső felén ül egy nő. A kiérkező körzeti megbízottak megpróbáltak beszélni vele, de nem volt hajlandó kommunikálni. Csupán – a rendőrök közeledése miatt – annyit mondott, hogy ne menjenek közelebb. Ezt követően megtartották a távolságot és messzebbről próbáltak vele beszélni, mivel úgy ült a korláton, hogy nem viselt cipőt és lábfejét átkulcsolta a korlát függőleges elemei között. Egyikük a kerékpársávba mászott, amíg a nő a másik rendőrre és a bejelentőre figyelt, akik folyamatosan beszéltek hozzá. Csendben a háta mögé került, és mivel nem esett a látószögébe, egy hirtelen mozdulattal bal kézzel átkarolta a nő mellkasát és a kerékpár sávba lehúzta. Ezután átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították. Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot. 

Elfogták a salgótarjáni gyilkosság gyanúsítottját

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.01.13. 14:13

Fotó: police.hu
A 45 hajléktalan férfi két ember megölését ismerte be.
Őrizetbe vette a rendőrség azt a 45 éves hajléktalan férfit, aki a gyanú szerint megölt egy hajléktalan nőt keddre virradó éjjel Salgótarjánban; a kihallgatása során kiderült, hogy meggyilkolt egy hajléktalan férfit is tavaly szeptemberben a városban. Kalmár Zsolt, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese szerdán online sajtótájékoztatón elmondta: kedd reggel egy férfi jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy hajléktalan életmódot folytató feleségét bántalmazták. Bár a rendőrökkel a mentők is perceken belül a helyszínre érkeztek, és megkezdték az életmentést, a nő a helyszínen meghalt. Az ügyben ezután halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen. A bűncselekménnyel gyanúsított 45 éves hajléktalan férfit két órán belül elfogták. 
– M. Szabolcs több késszúrással ölte meg a nőt hétfő este 10 óra és kedd reggel között egy híd alatt, a Vásártér közelében. A férfi kihallgatása során beismerte az emberölést, részletes beismerő vallomást tett, és emellett egy szintén hajléktalan férfi tavaly szeptemberi megölését is a rendőrség tudomására hozta. A gyanúsítottal együttműködve megtalálták az áldozat holttestét

– közölte Kalmár Zsolt.

A 45 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.