Előfizetés

Lángolt egy családi ház Fóton (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.24. 14:16

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook
Nyolc ember volt az épületben, amikor tűz ütött ki.
Kigyulladt egy hetven négyzetméteres, tetőtér-beépítéses családi ház vasárnap délelőtt Fót külterületén - közölte a katasztrófavédelem a Facebook-oldalán. A tűzoltók kiérkezésekor a ház már teljes egészében égett, a lángok átterjedtek a lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezetére is. A főépületből egy gázpalackot, illetve a melléképületből három ipari gázpalackot hoztak ki. A tűz keletkezésekor az épületben nyolcan tartózkodtak, ők időben elhagyták az égő házat.

Bozótvágóval kereste mobilját egy ózdi férfi, pokoli balhé lett belőle

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.24. 13:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Verekedésbe csapott át a kollektív ivászat a borsodi városban.
Január 23-án szombat este háromnegyed 11-kor Ózdon, az Árpád vezér utcán egy, az épület felé kiabáló, szitkozódó férfire lettek figyelmesek az éppen arra járó egyenruhások. A lépcsőházból ekkor kiszaladt három férfi és összeverekedtek. A férfiaknál különféle karók és más eszközök is voltak. A járőrök azonnal közbeavatkoztak és szétválasztották a verekedőket. Erősítést is hívtak, szerencsére senki sem sérült meg.  Az alaposan berúgott társaság elmondásából az előzmények is kiderültek. Eszerint együtt iszogattak az este folyamán, majd mindenki hazament. Az egyik férfi otthon vette észre, hogy nincs meg a telefonja, ezért dühös lett, magához vett egy bozótvágót, majd telefonja keresésére indult. 
Közben eszébe jutott, lehet, hogy ivócimborái vették el a készüléket, ezért elment hozzájuk, majd ordítozva kihívta őket az udvarra. A barátok erre egy-egy karót vettek magukhoz és az udvarra siettek, ahol összeverekedtek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben – áll a rendőrség tájékoztatásában. Nem ez az első eset rövid időn belül Ózdon, hogy nyílt színi utcai összecsapást rendeznek az ellenérdekelt felek. Mint lapunk is megírta, múlt vasárnap viperával és vascsövekkel verekedett össze egymással két banda a város egy másik pontján. A tömegverekedésben ketten életveszélyesen megsérültek.

Régészeti leleteket próbált Nyugat-Európába csempészni egy szerb férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.24. 08:43

Fotó: police.hu
A tompai határátkelőhelyen találták meg a csaknem nyolc és félmillió forint értékű kincset.
A rendőrség közleményében az áll: a tompai közúti határátkelőhelyen még 2019. június 9-én éjjel jelentkezett belépésre egy szerb állampolgár egy kisbusz sofőrjeként. Az akkor 36 éves férfi a vámvizsgálat során úgy nyilatkozott, hogy sem tiltott, sem vám- és adóköteles terméket nem szállít. A jármű átvizsgálása során azonban az ülések alól előkerült két papírdoboz, amelyben jelentős mennyiségű, régészeti leletnek látszó tárgy volt, amelyeket a rendőrök haladéktalanul lefoglaltak. Az esettel összefüggésben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el annak tisztázása érdekében, hogy a tárgyak milyen korból származnak, illetve mekkora értéket képviselhetnek. Az igazságügyi szakértő véleménye alapján
a lefoglalt tárgyak döntő többsége az őskortól a középkorig, valamint a korai újkorig terjedő időszakra jellemző, kisméretű használati és dísztárgy; az érmék, a gyűrűk, a lándzsahegyek, az edények és töredékei, továbbá a ruhadíszek – néhány hamisítvány kivételével – a régészeti leletek körébe tartoznak. Az összességében közel nyolc és félmillió forintot érő leletegyüttest a sofőr megbízásból szállította, azokat nyugat-európai értékesítésre szánták.

A szakértő azt is valószínűsítette, hogy a kincsek a Vajdaság területéről származhatnak, és azokra fémkeresés során bukkanhattak rá. A szerb férfit a nyomozók védett kulturális javak körébe tartozó régészeti leletre elkövetett orgazdaság gyanúja miatt hallgatták ki. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.