Előfizetés

Azonosították azt a vadászt, aki lelövéssel fenyegetett egy kutyát sétáltató férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.24. 14:32

Fotó: 444
A „vadőr” azzal gyanúsította a férfit, hogy nem kutyát sétáltat, hanem vadászni van ott.
Egy magát vadőrnek kiadó férfi azt hitte, hogy a kutyáját sétáltató Bachman József éppen vadászik, és megfenyegette, hogy ha nem köti ki a kutyát a fához, akkor őt is lelövi. Az eset kedden történt, Bachmann József videón rögzítette a történteket – számolt be róla a 444. Bachman a kutyáját sétáltatta egy szántóföld mellett, amikor egy férfi megállt mellette autóval, és kiszállás után úgy mutatkozott be, hogy „Állami vadőrszolgálat”. Felszólította Bachman Józsefet, hogy kösse ki a kutyát, de ő erre nem volt hajlandó, ezért a „vadőr” előbb rákiabált, hogy kösse ki, majd benyújt az autójába egy puskáért. 
– Vagy kikötöd, vagy agyonlőlek

– fenyegette, miközben a puskájával a levegőbe lőtt.

A „vadőr” azzal gyanúsította, hogy nem kutyát sétáltat, hanem vadászni van ott, megfenyegette, hogy a kutyával együtt lelövi őt is, és többször ráfogta a fegyvert.
Bachman József a 444-nek elmondta, hogy a videót Medgyespusztán készítette nagyjából egy kilométerre a házától. Többfajta kutyát tart, de még sosem vadászott. Az eset után feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség honlapján szerda délelőtt közölte, hogy a tamási rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves iregszemcsei hivatásos vadászt. Azt írták, hogy a február 23-i feljelentést követően a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül azonosították a videófelvételen szereplő személyt, egy 46 éves iregszemcsei lakost. A rendőrök előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A házkutatáskor a nyomozók lefoglaltak egy golyós- és egy sörétes lőfegyvert, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket, amelyeket a hivatásos vadász igazolvánnyal rendelkező férfi engedéllyel tartott. A rendőrök bevonták továbbá a vadász fegyvertartási engedélyét is. A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják a büntetőeljárást.

Megműtötték az autóbalesetet szenvedett Tiger Woodsot

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.02.24. 12:45

Fotó: FREDERIC J. BROWN / AFP
A világ legismertebb golfozóját a tűzoltók vágták ki a felborult a kocsijából.
Eszméleténél van és mindenre reagál Tiger Woods korábbi világelső golfozó, aki súlyos autóbalesetet szenvedett Los Angelesben. A 45 éves sztár helyi idő szerint kedden 7 órakor borult fel a kocsijával, amelyből a tűzoltók vágták ki. A megyei tűzoltóság vezetője azt nyilatkozta, Woods egyedül ült a járműben, és eszméleténél volt, amikor a szakemberek a baleset helyszínére értek. „Súlyos, de stabil állapotban volt, ezért a Los Angeles-i kórházba szállítottuk” – tette hozzá Daryl Osby. A kórház főorvosa, Anish Mahajan tájékoztatása szerint Woods jobb lábán több nyílt törés volt, az operáció során a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal. A szerencsétlenség körülményeit a rendőrség vizsgálja, és egyelőre nem talált bizonyítékot arra, hogy Tiger Woods bármilyen tudatmódosító szer vagy alkohol befolyásoltsága alatt állt volna. A világ legismertebb golfozója december 23-án esett át ötödik hátműtétjén, ezért az utóbbi hetekben nem szerepelt tornákon, múlt héten viszont Los Angelesbe utazott, ahol ő volt a házigazdája a The Genesis Opennek. Ezt követően hétfőn forgatáson vett részt, a Golf Digest/GOLFTV-nek készülő műsor második napi felvételeire azonban nem érkezett meg. 
Az Eurosport szerint Woods gépjárműve a kanyargós, lejtős úton eddig ismeretlen okokból áttért a szembelévő sávba, a sávelválasztó megfogta az autót, majd, valószínűleg a kormány elrántása miatt a jármű a járdaszegélynek csapódott, többször megpördült, és egy fát is kidöntve az út másik oldalán lévő domboldalban állt meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a golfozó a megengedett sebességnél gyorsabban haladt, féknyom vagy arra utaló jelek nem voltak a helyszínen.  A mentésben résztvevők szerint az enyhén sokkos állapotban lévő Tiger Woods sérülései bár súlyosnak látszottak, nem voltak életveszélyesek, a sportoló eszméleténél volt, kommunikált. A golfozót az autó szélvédőjén keresztül emelték ki az összeroncsolódott autóból. Szerencséje volt, hogy életben maradt és ennyivel megúszta – idézte a Sky News a megyei seriff helyettesét, aki először érkezett a helyszínre. Mint elmondta, az autó belső része ép maradt és pajzsként védte a golfozót, aki egyedül ült az autóban. 

Táppénzzel okoskodtak, le is buktak

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.24. 10:24
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A szegedi pár üzemi balesetre hivatkozva 568 millió forintos táppénzt próbált kicsikarni a rendszerből.
Üzemi balesetre hivatkozva 568 millió forint táppénzt igényelt egy szegedi pár, az ügyészség vádat emelt ellenük - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a férfit és élettársát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének kísérletével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják. A férfi egy szegedi gazdasági társaság ügyvezetéséért vállalkozóként havi 180 ezer forint jövedelemben részesült, míg élettársa a cég alkalmazottja volt. 2018. június 29-től a férfi a korábbi tisztséget munkaviszonyban látta el, míg élettársa is a cég ügyvezetője lett. A nő havi bruttó 92 millió forintos munkabért tartalmazó munkaszerződést kötött élettársával. A szerződés aláírása után négy nappal - egy előző napi üzemi balesetre hivatkozva - az illetékes kormányhivataltól baleseti táppénzt igényeltek a keresőképtelenség hét hónapjára. Az igényelt táppénz teljes összege 568 millió forint volt. Az elektronikus úton benyújtandó és kitöltendő nyomtatványokon a havi munkabér összegét "csak" 9,2 millió forintra tudták beállítani, ezért egy külön nyilatkozatot juttattak el a könyvelőnek a havi 92 millió forintos munkabérről. A hatályos jogszabályok szerint a munkaszerződés szerinti munkabér összege lett volna a baleseti táppénz alapja, mivel a férfi a balesetet megelőzően nem rendelkezett 180 napi jövedelemmel. A kormányhivatal nem állapította meg a jogosultságot, az előtte folyamatban lévő eljárást felfüggesztette, így az állami költéségvetést vagyoni hátrány nem érte. A pár a vádirat szerint fiktív nagyságú munkabért határozott meg, és valótlan okiratokat nyújtott be az 568 millió forint megszerzése érdekében. A korábbi időszakban a pár 10 milliós éves bevétellel működő cégnek havonta 250 millió, évente legalább 3 milliárd forintos árbevételt kellett volna elérnie ekkora munkabér kifizetéséhez - tudatta a csoportvezető ügyész.