Előfizetés

LMP: Kósa Lajos 68 millió forintnyi vesztegetési pénzt tehetett zsebre

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.27. 18:12

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A párt mindezt egy hatósági dokumentumra hivatkozva közölte.
A csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amit később Kósa Lajos és a sofőrje vitt el tőle készpénzben

állítja egy hatósági vallomásra hivatkozva Csárdi Antal, az LMP politikusa. Az iratban az áll: „(...)Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy Uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben.” Csárdi Antal az irat alapján úgy véli, hogy már nem szimplán becsapásról, átverésről, csalásról és ordító ostobaságról beszélhetünk, hanem nagyon komoly korrupciógyanús ügyről. Kósa Lajos így kaphatta vissza a szerinte neki járó EU-s pénzeket. Az LMP-s politikus megítélése szerint a rendőrség is tudott Kósa érintettségről, a kormánypárti képviselő neve még sem szerepel sehol a vádiratban.  Az ellenzéki politikus jelezte, a témában írásbeli kérdéssel fordul a belügyminiszterhez, valamint a legfőbb ügyészhez.

Ismét kötelezővé vált a maszkviselés Gyöngyösön

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.27. 17:02
Képünk illusztráció.
Fotó: Béres Márton / Népszava
A Kékestetőn is érvényes ez a rendelkezés.
A járvány terjedésének megfékezése érdekében február 27-től ismét kötelező maszkot viselni Gyöngyösön és a városhoz tartozó közigazgatási területen lévő épített területeken

- derült ki az önkormányzat tájékoztatásából. A közlés szerint ennek értelmében szombattól újra maszkot kell viselni Gyöngyös belterületén, valamennyi közterületen, a 6 éven aluli gyerekek kivételével a játszótereken, valamint a közterületeknek nem tekinthető, mindenki számára nyitva álló helyeken, különös tekintettel a piacokon. Külön felhívták a figyelmet, hogy az előírás szerint a városhoz tartozó egyéb területeken - így Farkasmályban, Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán, valamint a Kékestetőn is kötelező a maszk hordása. Ettől csak a parkokban, a zöldterületeken, az erdőben és sporttevékenység közben lehet eltekinteni.  Korábban Gyöngyös nem éppen pozitív színben került a híradásokba. Lapunk is beszámolt arról, hogy a város baloldali polgármestere, Hiesz György soron kívül adatta be magának vakcinát. Később kiderült,  felesége ugyancsak megkaphatta a vakcinát. 

Egyre többen állnak ki Iványi Gáborék mellett

L. B.
Publikálás dátuma
2021.02.27. 16:48

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Már több mint 1700-an írták alá a Magyarországi Evangéliumi Tesvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indított petíciót, ráadásul a támogatók száma folyamatosan nő.
Cikkünk megjelenéséig több mint 1700-an írták alá azt a nyílt petíciót, amely Iványi Gábor szervezete, a Magyarországi Evangéliumi Tesvérközösség (MET) egyházi státuszának visszaállítása érdekében indult tegnap délelőtt. Az aláírások száma folyamatosan nő - van aki csak szolidaritását fejezi ki, de sokan a kormány jogtiprása ellen emelnek szót. Az online aláírásgyűjtésre azért van szükség, mert 2017 óta semmilyen kártérítést nem fizet a magyar állam a MET-nek, sőt újabb több száz milliós elvonásokat eszközölt az Adó- és Vámhivatalon keresztül a szervezet ellen. Ráadásul egyoldalúan, az egyház tagjainak határozott akarata ellenére vallási tevékenységet végző egyesületté silányította a szervezetet. A petíció elindító felhívták a figyelmet, amennyiben nem történik változás, a magyar állam nem ül tárgyalóasztalhoz és nem követi a magyar Alkotmánybíróság, a Velencei Bizottság és a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság iránymutatását, akkor elveszítik a jó lelkiismerettel vállalt és eddig tisztességesen végzett, egyébként pedig hitvalló feladataikat.