OTP;sikkasztás;

2021-03-08 16:09:42

Több száz milliót sikkasztott az OTP volt régióvezetője

Lakás- és nyaralófelújítását, illetve a családi nagybevásárlást is a bank pénzén végezte el.

260 millió forintot sikkasztott el az OTP volt dél-dunántúli régióvezetője, F. Balázs, aki még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte – írja a Bors.

A pécsi bankár még a 40. születésnapjára is a bank pénzén szervezett magának 70 fős bulit több millió forintért, amit az egyik legmenőbb villányi borászatban tartott. A tanúk beszámolója szerint nem spóroltak semmivel.

Az elmondások alapján munkahelyén alig látták, mivel F. Balázs idejének nagy részét balatoni nyaralójában töltötte. A több milliós fizetéssel rendelkező bankár még újságra sem volt hajlandó költeni a saját pénzéből, ezért a balatoni nyaralóba minden reggel Pécsről hozta a helyi újságot sofőrje, aki a családi nagybevásárlást is a bank pénzéből intézte a vezetőnek. 

– A vádlott arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. Sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket – nyilatkozta a szóvivő. 

 

Emellett a bank dél-dunántúli beruházásait végző építési cégek az ő kérésére túlszámlázott projektekből adtak vissza különböző összegeket, és

A régióveze­tő beosztottjaitól is pénzt követelt, rávette őket, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, amit minden hónapban le kellett adni neki.

A pécsi ügyészség 19 emberrel szemben emelt vádat, akik között bankárok, étteremtulajdonosok és építési cégek vezetői is vannak. Az ügyészség vádalkuval készül a tárgyalásra, a bankárnak beismerés esetén öt- éves letöltendő börtönt ajánlanak fel. A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá.

Az OTP megerősítette a Telex.hu-nak a Bors értesüléseit, de hozzátették, hogy belső vizsgálat szűrte ki az esetet, és maga az OTP tette a büntetőfeljelentést.