Előfizetés
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Tőrkéssel szúrta le párját a fiatal nő, mert szidta a családját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.17. 09:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő ezután rögtön lehiggadt, és párja segítségére sietett, majd amikor látta, hogy az általa okozott szúrt seb vérzik, értesítette a mentőket is.
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a 29 éves nővel szemben, aki egy veszekedés után mellkason szúrta az élettársát. A nő és az élettársa tavaly augusztusban összeszólalkozott a Siófok környékén található lakásuk konyhájában , majd dulakodás alakult ki azért, mert a férfi szidta a nő családját. A veszekedés később az egyik szobában folytatódott, ahol a felek kölcsönösen lökdösték egymást, illetve a férfi különböző tárgyakat dobott a nő felé. A veszekedés egy idő után elcsitult, ennek ellenére a vádlott hirtelen indulattól vezérelve a táskájából elővett egy 16,5 cm pengehosszúságú tőrkést, majd a nyári melegben felsőt nem viselő élettársához lépve, és közepes erővel mellkason szúrta. A nő ezután rögtön lehiggadt, és párja segítségére sietett, majd amikor látta, hogy az általa okozott szúrt seb vérzik, értesítette a mentőket is. A férfinak a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett, mivel a szúrás a mellüreget nem nyitotta meg, azonban az elkövetés eszköze, a szúrás ereje és iránya miatt fennállt a reális lehetősége annak, hogy a nő közvetett életveszéllyel járó sérülést okozzon a férfinak. A Somogy Megyei Főügyészség felfüggesztett börtönt kért a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó nővel szemben. 

Drogfüggő volt a Honvéd Kórház késes támadója

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.17. 08:36

Fotó: Népszava
Az egyik áldozatát, egy tanárnőt, gépek tartják életben.
Egy kínai állampolgárságú férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött – tudta meg a Blikk. A lap információi szerint nem ez volt az első dühkitörése, korábban is rátámadt egy másik betegre, fojtogatással próbálkozott, de akkor a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni.  Szombaton a VI. kerületi intézményben a férfi magához vett egy orvosi eszközt és az ott fekvő, mélyaltatásban lévő mozdulatlan nőre támadt. Áldozatának mindkét szemén, valamint a testén is ejtett szúrásokat. A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A 24. hu információi szerint kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire.