Jászai Gellért;4iG Nyrt;DIGI;

2021-03-29 18:22:26

Új fejezetet nyitna Mészáros Lőrinc volt üzlettársa a telekommunikációs piacon

Az állami informatikai közbeszerzések megkerülhetetlen szereplője, a 4iG tulajdonába vándorolhat a DIGI vállalatcsoport.

Mint írják, a DIGI az egyik vezető távközlési szolgáltató Magyarországon, amelynek megszerzése jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe, illetve az Antenna Hungáriával tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásába. A vásárlást a tervek szerint legkésőbb szeptember végéig nyélbeütnék. 

Mindez azt is jelentené, hogy a Jászai Gellért vezette cég közelebb kerülne a lakossági szolgáltatásokhoz, hiszen a cégcsoport a kábeltévé, a vezetékes internet és adattovábbítás, a mobil távközlés, a vezetékes telefon, valamint DTH (Direct to Home) műholdas szolgáltatások piacán is jelen van. A 4iG számításai szerint több mint 1,1 millió ügyfelet szolgálnak ki, ráadásul a DIGI a második legnagyobb szereplő az előfizetéses televízió, a szélessávú internet, illetve a vezetékes hangszolgáltatók versenyében, tavalyi évi bevétele 70 milliárd forint volt. „Hatalmas lépést jelenthet majd a 4iG számára az akvizíció sikeres lezárása, amellyel egy új stratégiai iparágban szerezhetünk meghatározó pozíciót. Az Antenna Hungáriával közösen tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásában fontos szerepet szánunk a DIGI-nek, amellyel új fejezetet nyithatunk a hazai telekommunikációs piacon.” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint.