Előfizetés

Szilágyi Péter a szülei között aludt, mielőtt agyonverte apját egy kalapáccsal

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.01. 08:09

Fotó: Népszava
Az elvégzett elmeorvosi szakértői vélemény megállapította, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.
Lefolytatta a BRFK a nyomozást az ellen a Szilágyi Péter ellen, aki a megalapozott gyanú szerint tavaly május 3-án reggel különös kegyetlenséggel megölte 83 éves édesapját a XVII. kerületi otthonukban - írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta apját, valamint annak mellkasát is megtaposta. Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az eset után Szilágyi Pétert zavart állapotban fogták el, ezért először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. Az elvégzett elmeorvosi szakértői vélemény megállapította, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt. A rendőrség a nyomozás során rekonstruálta a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket. Ez alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, majd reggel egy kalapáccsal támadta meg apját. Szilágyi István felesége próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani, egy közeli üzletbe sietve kért segítséget. A BRFK a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatti ügyben a szükséges eljárást lefolytatta, és az iratokat átadják az illetékes ügyészség részére.   Mint ismert, Szilágyi Pétert 2018-ban már elítélte a bíróság, akkor két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amiért bántalmazta édesapját. Az egykor operatőrként dolgozó férfi jelenleg letartóztatásban van.

Nyulat lőtt volna, de csak a vadásztársait találta el

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.31. 17:13

Fotó: police.hu
Mind a két embert az arcán találta el a lövedék.
Egy balul elsült vadászat kivizsgálására tett pontot a minap a rendőrség, amely tavaly november 28-án történt a Békés megyei Szeghalmon. A vadászati ütemterv alapján bejelentett esemény során 
az egyik vadász úgy adott le lövést egy nyúlra, hogy a sörétek eltalálták a társát és a neki segítő hajtót. Mindketten az arcukon sérültek meg, egyikük könnyű, míg másikuk súlyos sérülést szenvedett.

A lövést leadó vadász ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, mely most lezárult. Az ügy iratait továbbították az ügyészségre - derül ki a rendőrség közleményéből.

Kigyulladt egy devecseri raktárépület (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.31. 12:26

Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Öt település tűzoltóit riasztották a helyszínre.
Tűz ütött ki egy raktárépületben Devecserben, a Szent Imre utcában – adta hírül a katasztrófavédelem. Közleményük szerint gumi és műanyabálák égnek nagyjából ezer négyzetméteren egy kétszer akkora alapterületű raktárban, a lángok pedig a szomszédos épületre is átterjedtek. Elsőként az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, ahová aztán a pápai, a veszprémi és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult. Munkagépek is a helyszínre tartanak. A környéken gomolygó sűrű füstről a Veol.hu tett közzé képeket és videót: