labdarúgás;

ZTE: Hatósági eljárás indult

A ZTE–Budafok bajnoki labdarúgó-mérkőzés élő televíziós közvetítése közben hallhatta az egész ország, ahogy a közvetítőkocsiban valaki azt mondja, a kamera nem mutatja a lelátó tetejét, mert ott szurkolók vannak.

A 444.hu meg is osztotta a közvetítés videófelvételét. Lapunk megkereste a rendőrséget és a zalaegerszegi klubot is: hogyan kerültek nézők a zárt kapus mérkőzésre, milyen engedéllyel jutottak be, hányan voltak?

A klub az alábbi választ küldte: „A keddi bajnoki mérkőzésen, ahogy a korábbi korlátozások alatt rendezett mérkőzések során, nem látogattak ki a ZTE Arénába szurkolók. Az említett közvetítés során elhangzott mondat minden bizonnyal azokra vonatkozott, akik a kerítésen kívülről buzdították a csapatot, de ők nem léptek be a stadion területére.”

A klub tehát vétlen az ügyben, ahogy valószínűleg a szövetséget sem terheli semmilyen felelősség, hiszen a stadionon belül nem voltak nézők. A zalaegerszegi rendőrség is válaszolt, kiderült, már nyomozás indult az ügyben: „A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon közigazgatási hatósági eljárás van folyamatban, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben foglalt rendelkezésekkel összefüggésben.”

Tehát igenis számít, hogy a stadionon kívül a járványügyi előírásokat megszegők életveszélybe sodorták magukat, családtagjaikat, munka- vagy osztálytársaikat, és azokat is, akikkel találkoznak az utcán, a tömegközlekedési eszközökön.

Arról egyelőre nincs hír, lesz-e következménye annak, hogy az FTC stadionjánál a szurkolók összegyűltek a bajnoki címet szerző zöld-fehér együttes ünneplésére. A két eset ugyan egymástól távol és egymástól függetlenül történt, a lényeg azonban mindkét helyszínen ugyanaz volt: voltak, akik megszegték a szabályokat. Ebben a szegmensben Magyarország sajnos egyre jobban teljesít. Miközben egyre nagyobb előnnyel vezet a vírusban elhunytak számában is.