migráns;Márky-Zay Péter;

Márki-Zay Péter elgondolkodna a választások bojkottjáról

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról beszélt Röszkén, hogy Orbán Viktor végrehajtotta a Soros-tervet.

Szeretnék, ha a legtudatlanabb választó is tisztában lenne azzal, hogy valójában Orbán Viktor telepít be migránsokat - indokolta Márki-Zay Péter miért indítottak “migránsszámlálót”. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a röszkei határátkelő mellett tartott sajtótájékoztatón megerősítette, hogy győzelmük esetén nem bontják le a határvédelmi kerítést. Ugyanakkor felül fogják vizsgálni az Orbán által betelepített migránsokat, az Orbán által betelepített bűnözőket pedig körözés esetén ki fogják adni, mondta Márki-Zay, több példával is illusztrálva, kikre gondol.

A kétes személyek között többször megemlítette Zaid Naffát, illetve a már elhunyt Ghaith Pharaon üzletembereket, Nikola Gruevszkit körözött volt macedón miniszterelnököt és Salah Abdeslamot, aki a 2015-ös összehangolt párizsi terrortámadásokban vett részt. Orbán szervezetten telepít be bűnözőket és iszlamista terroristákat, hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt. 

Az eseményen felállítottak egy, a kormány korábbi, “Tudta?” kampányára hasonlító kék plakátot, amelyen az állt, hogy Soros nulla, Orbán Viktor viszont több mint ötvenezer embert telepített be. 

Márki-Zay szerint Orbán Viktor végrehajtotta, sőt, túl is teljesítette a Soros-tervet, amikor - KSH adatok alapján - 2019-ben 55 ezer, tavaly pedig 47 ezer unión kívülről érkezett embernek adtak eltelepedési engedélyt a magyar hatóságok. Ezzel szemben az ellenzék magyarokkal akarja megoldani a hazai munkaerő hiányt, mondta. 

A sajtótájékoztatón felszólalt Lengyel Róbert, az Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja, Siófok polgármestere, az ellenzéki választási program rendészeti fejezetének egyik felelőse, aki a legjobb döntésnek nevezte, hogy az Orbán-kormány 2015-ben kerítést állított a határon, de hozzátette, hogy ez nem elég. Szerinte a rendőrséget bármi áron - “még ha máshonnan is kell elvenni forrásokat” - de meg kell erősíteni, mert különben nem lesz, aki védje a határt. 

A fiktív lakcím létesítését megkönnyítő minapi módosítással kapcsolatban Márki-Zay Péter lapunk kérdésére elmondta, ez egy újabb lépés, amivel a Fidesz tovább nehezíti az összefogás dolgát, ezek után nem kell sok ahhoz, hogy elgondolkodjon az ellenzék a választások bojkottján. Arra a kérdésre, hogy pontosan minek kéne még történnie ahhoz, hogy az ellenzék valóban távol maradjon a választástól, Márki-Zay nem nevezett meg konkrét lépést, és hozzátette, ez a személyes magánvéleménye, erről semmilyen egyeztetés nem folyik az ellenzéken belül.