baloldal;Brüsszel;Orbán Viktor;dzsihád;Deutsch Tamás;

Deutsch Tamás: Brüsszeli cél, hogy baloldali bábkormány kerüljön hatalomra Budapesten

A fideszes EP-képviselő a kormányfőtől átvett fordulattal jogállamisági dzsihádról, lázálomról, a Soros-hálózatról, birodalmi támadásról beszélt.

Az európai baloldal és a brüsszeli bürokrácia jogállamisági dzsihádot folytat Magyarország és Lengyelország ellen, a jogállamisági feltételesség rendelete a jogállamiság mezébe öltöztetett politikai küzdelem  – mondta Deutsch Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című hétfői műsorában.   

A Fidesz európai parlamenti képviselője mindezt azzal kapcsolatban hangoztatta, hogy február 16-án szerdán hirdet ítéletet az Európai Bíróság a jogállamisági perben. A kormánypárti politikus szerint a Magyarország elleni támadás célja, hogy „a magyar nemzeti érdekeket következetesen képviselő kormánnyal szemben baloldali bábkormány” kerüljön hatalomra Budapesten, amely minden német birodalmi, brüsszeli birodalmi, Soros-hálózat által megfogalmazott elképzelésnek megfelel.

Előbb-utóbb minden uniós országban többségbe kerülnek azok – fogalmazott Deutsch –, akik nemet mondanak „az európai birodalom kialakítására irányuló lázálomra”. A politikus szerint a végjáték folyik, és most a Soros-hálózat új európai birodalmat kialakító végső, kétségbeeséstől vezetett támadása látható. Hozzáfűzte, szerinte azért folytatnak „jogállamisági dzsihádot" a közép-európai országok, így Lengyelország és Magyarország ellen, mert nemet mondanak „a Brüsszelből induló birodalmi törekvésekre, az illegális migránsok befogadására, és nem engedik az óvodákba és iskolákba az LMBTQ-aktivistákat”.

A fideszes EP-képviselő érvkészlete nem eredeti. Orbán Viktor szombati évértékelő beszédében mondta, hogy szerinte Magyarország ellenfelei „jogállami dzsihádot” hirdettek meg. A kormányfő ugyanezt a fordulatot használta már február 4-én, szokásos péntek reggeli interjújában is. Akkor az Európai Bíróság általa „várt”, hazánkat elmarasztaló döntéséről beszélt úgy, hogy „ha itthon lenne olyan, hogy egy bíró már az ítélet előtt nyilatkozik, megindulna a jogállami dzsihád”.