Kásler Miklós;lélegeztetőgép;Fővárosi Törvényszék;

2022-04-24 14:57:00

Játssza a hülyét Kásler Miklós minisztériuma, állítólag azt sem tudja, kinek adták el a felesleges lélegeztetőgépeket

Amúgy meg mindenért a baloldali sajtó a hibás. 

Fellebbez az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Fővárosi Törvényszék ítélete ellen, mely szerint ki kell adniuk, hány darab lélegeztetőgépet sikerült továbbértékesíteniük azt követően, hogy a 300 milliárd forintért vásárolt több mint 17 ezer darab készüléket vásárolt egy maláj érdekeltségű cégtől. 

Kásler Miklós tárcája lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatásában azzal védekezik, hogy a Transparency International által kért formában és bontásban nem rendelkeznek lélegeztetőgépekre vonatkozó adatokkal, és nem is kötelességük az adatigénylés teljesítése érdekében új adatbázist előállítani.

Az elsőfokú ítélet szerint azonban lehetetlen, hogy a tárca ne rendelkezzen a kért adatokkal, hiszen kormányhatározat írja elő, hogy rendelkeznie kell, a kiadásuk pedig nem jár új adatsor létrehozásával. Így a Fővárosi Törvényszék arra az álláspontra jutott, hogy az Emminek mindenképpen ki kell adnia az információkat. „Az alperes kifogása, mely szerint az adatokkal nem a kért formában rendelkezik, teljes mértékben nem állja meg a helyét, mivel a kormányhatározat hívja fel az emberi erőforrások miniszterét, hogy a belügyminiszter, valamint a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával határozza meg az értékesítésre szánt lélegeztetőgépek pontos mennyiségét, típusát és sorszámát” - olvasható az indoklásban. 

- olvasható a tárca közvéleményében, megjegyezve, hogy minden más ezzel kapcsolatos híresztelés valótlan.