Orbán Viktor;Tusványos;orosz propagandatevékenység;

2022-07-27 11:12:00

Teljesen lenyűgözte Orbán tusványosi beszéde az orosz állami tévét

Várható volt, hogy a Kreml propagandájának kapóra jönnek a magyar miniszterelnök gondolatai. 

A tusványosi beszéd híre Oroszországba, egészen pontosan az ottani állami tévébe is eljutott. 


Vlagyimir Szolovjov be is játszotta adásban azt a részt, melyben a miniszterelnök arról elmélkedik, hogy ha Trump és Merkel maradt volna hatalmon az Egyesült Államokban és Németországban, akkor nem lenne háború, „de nem volt ilyen szerencsénk”. Szolovjov mélyen egyetértett Orbán állításával, hozzátéve, hogy Donald Trump, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor közös értékeket vall és ugyanúgy látja a dolgokat.

Ezt követően a meghívott vendégek is reagáltak az elhangzottakra, azonban éles különbségek nem voltak felfedezhetők.

A műsorvezető egyébként több erős állítással is előrukkolt a 444.hu szemléje szerint. Az egyik, hogy Zelenszkij fasiszta rezsimje a világ minden részére képes bérgyilkosokat küldeni, hogy leszámoljon azokkal, akik neki ellentmondanak, így félő, hogy Tucker Carlson trumpista amerikai tévés műsorvezetőt is meg akarja majd öletni. Andrej Szidorov, a moszkvai állami egyetem politológus professzora pedig arról beszélt, nyernie kellene Trumpnak és a republikánusoknak a novemberi választáson. Amikor pedig a műsorvezető felveti, hogy Oroszországnak segíteni kellene-e ebben, annyit mond: „ha tudunk, segítenünk kell".

Persze a miniszterelnök beszédének fajelméletes része már nem került be az adásba, helyettük azonban máshol igen nagy terjedelemben számoltak be róla.