oktatás;sztrájk;tiltakozások;iskolák;

2022-12-07 15:53:00

Több mint két tucat iskolában sztrájkolnak szerdán és csütörtökön

Eközben a debreceni Tóth Árpád Gimnázium egyik tanára immár harmadik alkalommal tartott egyedül polgári engedetlenségi akciót.

Több mint két tucat iskolában sztrájkolnak szerdán és csütörtökön – írja a 24.hu.

A beszámoló szerint a Közép-Budai Tankerület több mint két tucat iskolája juttatott el közleményt hozzájuk arról, hogy csütörtökön – egymással egyeztetve – sztrájkot tartanak. Céljuk, hogy az országos sztrájknapokon 60 százalék felett legyen a részvétel a tankerületben.

Ezután felsorolják azokat az intézményeket, ahol van a kezdeményezésben részt vevő sztrájkszervező:

A portál egyúttal arról értesült, hogy határozatlan idejű sztrájk kezdődött szerdán az Óbudai Gimnáziumban.

A budapesti XIII. kerületi Németh László Gimnázium tucatnyi tanára ugyancsak polgári engedetlenségbe kezd csütörtökön. Mint közleményükben írták, elsősorban a tanítványaik és a következő generációk érdekeit szem előtt tartva cselekszenek.

Mindeközben a portál beszámolt a debreceni Tóth Árpád Gimnázium egyik tanáráról, Dorner Eszterről, aki kedden immár harmadik alkalommal tartott egyedül polgári engedetlenségi akciót. Tiltakozásának egyik oka „az értelmetlenségig és nevetségességig korlátozott sztrájk helyett más utat választó kollégák jogtalan és aránytalan büntetése”. Mint mondta, vállalja döntése következményeit és „az igazságérzet, a kötelességtudat, a tanítványaim és önmagam iránti szakmai és morális felelősség és a szolidaritás késztet arra, hogy így tiltakozzam a fennálló körülmények ellen”.