Rosszul lett a drogtól - a kórházban meghalt a fiatal lány

Publikálás dátuma
2013.10.08. 00:03
Fotó: thinkstockphotos.com
A kórházba szállítást követően életét vesztette szombaton éjjel az a 18 éves szarvasi lány, aki vélhetően valamilyen kábítószert fogyasztott barátai társaságában - értesült a HavariaPress.

Az orosházi kórházba vittek be szombaton késő este egy 18 éves szarvasi lányt, aki éjfél körül életét vesztette. Mivel felmerült a lehetőség, hogy a fiatal nő kábítószert fogyasztott, a kórház értesítette a rendőrséget. A vizsgálat során megállapították, hogy a lány október 4-én este barátaival szórakozott Békéscsabán. Az összejövetelen a társaság több tagja is fogyaszthatott valamilyen kábítószert. Az ügyben október 6-án kihallgattak, majd őrizetbe vettek egy 46 éves békéscsabai férfit, aki a drogot adta a társaságnak. A nyomozás során szakértők vizsgálják, hogy van-e összefüggés a haláleset és a kábító vagy bódító hatású szer fogyasztása között.

Szerző

Felismerhetetlenségig ütötte baltával - életfogytiglant kapott a brutális férfi

Publikálás dátuma
2013.10.07. 23:59
Fotó: thinkstockphotos.com
A Debreceni Törvényszék életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki tavaly baltával a felismerhetetlenségig ütött egy férfit, aki nem akart vele fajtalankodni. A gyilkos gyengeelméjű öccsét 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság - értesült a HavariaPress.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott és a sértett évek óta ismerte egymást és jó viszonyban voltak. Tavaly február közepén, egy polgári kocsmában italoztak, majd már kapatosan, felszerelkezve borral egy házba mentek. A másodrendű vádlott, az elsőrendű vádlott gyengeelméjű öccse nem ivott, hogy figyeljen a két részeg emberre. A sértett a házban közölte az elsőrendű vádlottal, hogy korábban a börtönben rabtársaival többször is fajtalankodott, és kikezdett a vádlottal, majd a másodrendű vádlott szeme láttára fajtalankodtak. Ezután egyre feszültebb lett a hangulat, mert elfogyott a bor, és kiderült, hogy a sértett élettársa lefeküdt a vádlottal. Elhatározták, hogy a szomszédoktól kérnek pénzt, mert a sértett mondta, hogy családjának tüzelő kell. Az elsőrendű vádlott egy fejszét is magával vitt. A kéregetés közben egy lakatlan házhoz értek, ahol kitalálták, hogy elviszik az ablakkereteket tüzelőnek. A házban tovább fokozódott a vita, az elsőrendű vádlott fajtalankodni akart a sé  rtettel, de az nem állt kötélnek. A másodrendű vádlott öccsét kérte meg, hogy segítsen levetkőztetni a férfit. A lemeztelenített ember így is ellenállt az erőszaknak, és megpofozta az elsőrendű vádlottat, mire az dühében a fejszével fejbe vágta, majd a felismerhetetlenségig ütötte tovább. A gyilkosság után elvette a megölt férfi farmernadrágját, majd mindketten elhagyták a helyszínt. A gyilkos véres ruháját elégette. Másnap visszamentek a helyszínre, majd szüleikhez mentek, ahonnan a rendőrök előállították őket.

A Debreceni Törvényszék hétfőn az elsőrendű vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, társtettesként elkövetett szemérem elleni erőszakban és kifosztásban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, míg gyengeelméjű öccsét, aki az emberölés illetve a kifosztás bűntettét bűnsegédként, a szemérem elleni erőszakot társtettesként követte el, 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre. A bíróság indoklásában kiemelte, hogy a gyilkosság egyértelműen nemi indíttatású, brutalitását pedig igazolja az, hogy a sértettet csak ujjlenyomatáról és tetoválásáról lehetett azonosítani. A bíróság megállapította azt is, hogy az elsőrendű vádlott emberi mivoltából kivetkőzve, a sértett emberi méltóságát mélyen megalázó módon követte el a bűncselekményt. Az eljárás során két és fél millió forint bűnügyi költség halmozódott fel, ebből 1 millió 300 ezer forintot az elsőrendű, 1 millió 200 ezer forintot a másodrendű vádlottnak kell kifizetnie. Az ítél et nem jogerős, az ügyész súlyosbítást kért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Szerző

Mellkason szúrta szomszédját

Publikálás dátuma
2013.10.07. 23:57
Fotó: Thinkstockphotos
Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a férfit, akit szomszédnője szúrt mellkason, egy vita során, vasárnap, Kecskeméten - értesült a HavariaPress.

Összeveszett szomszédjával egy nő vasárnap este, Kecskeméten. A vita során a nő késsel lábon és mellkason szúrta a 40 éves férfit, akit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség a nőt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az ügyben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

Szerző