Előfizetés

Versenyautó csapódott egy vendéglő teraszának

Publikálás dátuma
2013.10.19. 17:31
Fotó: MTI/Nagy Lajos
Hatra emelkedett a szombati városlődi ralin megsérültek száma - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat megyei mentésirányítója az MTI-t. A rendőrség kora esti közleménye szerint egy versenyautó a kordonon kívül álló nézők közé csapódott.

Lattenstein János a mentőszolgálat megyei mentésirányítója elmondta: egy férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek a veszprémi kórházba. Két férfit súlyos, illetve könnyű sérülésekkel ugyancsak a veszprémi kórházba vittek mentőautón, míg az ajkai kórházba hárman kerültek: egy-egy férfi súlyos, illetve könnyű sérüléssel, valamint egy nő könnyű sérüléssel.

A rendőrség kora esti közleményében pontosította korábbi közlését, e szerint a versenyautó nem egy vendéglátóhely teraszán tartózkodó, hanem a kordonon kívül álló nézők közé csapódott, miután a versenypálya szakaszát képező Kossuth utcában, eddig ismeretlen okból irányíthatatlanná vált.

Az Ajkai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Áder János 20-50 millió forintot követel egyszerű állampolgároktól

Huszonötezer forinttal próbálja megrövidíteni egy számítógépes vírus a mezei felhasználókat - a fedősztori szerint ez a summa az ára egy sokmilliós bírság elkerülésének.

A Belügyminisztérium logója és a Rendőrség címere mellett újabban Áder János fotóját is beveti egy zsaroló számítógépes vírus egyik verziója, írja a hvg.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) A fotó a bűnüldöző szervek logói mellett, nyomatékosításként tűnik fel: ha a gép tulajdonosa nem fizet be egy kisebb összeget, a törvény szigora csap le rá.

A kártevő, melyről - akkor még Áder arcképe nélkül - korábban is beszámolt a hvg.hu, húsz-ötven millió forintos bírsággal és öttől hét évig terjedő börtönbüntetéssel riogat. A vírus mögött állók azt ígérik: 25 ezer forint befizetésével elkerülhető a baj.

Durva osztálykirándulás: Háton elnyomott cigi, levizelt fiú

Csúnyán lerészegedett egy csapat fiatal - a dorbézolás egy ponton bántalmazásba fordult.

Az anya tett feljelentést a fia bántalmazása miatt tavaly június 11-én, írja a teol.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) Eredetileg úgy tudta, hogy akkor még fiatalkorú fia 8-án és 9-én, kétnapos osztálykiránduláson vett részt. Valójában a kirándulás csak egynapos volt. Az egyik középfokú tanintézet osztályának egy része elhatározta, meghosszabbítják egy nappal a kirándulást.

Este a fiatalok elkezdtek vedelni. A sértett is kivette részét az ivászatból, s amikor már láthatóan igen részeg volt, a vádlott szembelocsolta pálinkával. A többiek, bár maguk sem voltak már józanok, igyekeztek a fiatalember szeméből kimosni a pálinkát. Mindezek ellenére tovább ittak, majd amikor észrevették, hogy sértett már igencsak rosszul van, elhatározták, hogy leviszik a vízpartra. A kezdetben még csak poénosnak szánt kötekedés közben az ittas vádlott mellkason rúgta a másikat, és elnyomott egy csikket is a hátán, ami égési sérülést nem okozott. Végezetül a többek által támogatott, vonszolt sértettet hátba vizelte.