Versenyautó csapódott egy vendéglő teraszának

Publikálás dátuma
2013.10.19. 17:31
Fotó: MTI/Nagy Lajos
Hatra emelkedett a szombati városlődi ralin megsérültek száma - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat megyei mentésirányítója az MTI-t. A rendőrség kora esti közleménye szerint egy versenyautó a kordonon kívül álló nézők közé csapódott.

Lattenstein János a mentőszolgálat megyei mentésirányítója elmondta: egy férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek a veszprémi kórházba. Két férfit súlyos, illetve könnyű sérülésekkel ugyancsak a veszprémi kórházba vittek mentőautón, míg az ajkai kórházba hárman kerültek: egy-egy férfi súlyos, illetve könnyű sérüléssel, valamint egy nő könnyű sérüléssel.

A rendőrség kora esti közleményében pontosította korábbi közlését, e szerint a versenyautó nem egy vendéglátóhely teraszán tartózkodó, hanem a kordonon kívül álló nézők közé csapódott, miután a versenypálya szakaszát képező Kossuth utcában, eddig ismeretlen okból irányíthatatlanná vált.

Az Ajkai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Szerző

Áder János 20-50 millió forintot követel egyszerű állampolgároktól

Huszonötezer forinttal próbálja megrövidíteni egy számítógépes vírus a mezei felhasználókat - a fedősztori szerint ez a summa az ára egy sokmilliós bírság elkerülésének.

A Belügyminisztérium logója és a Rendőrség címere mellett újabban Áder János fotóját is beveti egy zsaroló számítógépes vírus egyik verziója, írja a hvg.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) A fotó a bűnüldöző szervek logói mellett, nyomatékosításként tűnik fel: ha a gép tulajdonosa nem fizet be egy kisebb összeget, a törvény szigora csap le rá.

A kártevő, melyről - akkor még Áder arcképe nélkül - korábban is beszámolt a hvg.hu, húsz-ötven millió forintos bírsággal és öttől hét évig terjedő börtönbüntetéssel riogat. A vírus mögött állók azt ígérik: 25 ezer forint befizetésével elkerülhető a baj.

Szerző

Durva osztálykirándulás: Háton elnyomott cigi, levizelt fiú

Csúnyán lerészegedett egy csapat fiatal - a dorbézolás egy ponton bántalmazásba fordult.

Az anya tett feljelentést a fia bántalmazása miatt tavaly június 11-én, írja a teol.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) Eredetileg úgy tudta, hogy akkor még fiatalkorú fia 8-án és 9-én, kétnapos osztálykiránduláson vett részt. Valójában a kirándulás csak egynapos volt. Az egyik középfokú tanintézet osztályának egy része elhatározta, meghosszabbítják egy nappal a kirándulást.

Este a fiatalok elkezdtek vedelni. A sértett is kivette részét az ivászatból, s amikor már láthatóan igen részeg volt, a vádlott szembelocsolta pálinkával. A többiek, bár maguk sem voltak már józanok, igyekeztek a fiatalember szeméből kimosni a pálinkát. Mindezek ellenére tovább ittak, majd amikor észrevették, hogy sértett már igencsak rosszul van, elhatározták, hogy leviszik a vízpartra. A kezdetben még csak poénosnak szánt kötekedés közben az ittas vádlott mellkason rúgta a másikat, és elnyomott egy csikket is a hátán, ami égési sérülést nem okozott. Végezetül a többek által támogatott, vonszolt sértettet hátba vizelte.

Szerző