Bohóc végezte ki a rettegett maffiózót

Bohócruhás fegyveres lőtte agyon az egyik leghírhedtebb mexikói drogkereskedő klán legidősebb tagját Los Cabos üdülőhelyen, Baja California Sur szövetségi állam déli csücskén – közölték szombaton a hatóságok.

A 63 éves Francisco Rafel Arellano Felixet, a Tijuana Cartel volt vezetőjét péntek este egy családi összejövetelen fejbe lőtte a támadó, akinek feltehetőleg volt két társa is. A tettesnek vagy tetteseknek sikerült elmenekülniük.

Arellano Felix 1993-tól 15 évig ült börtönben kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért. Mexikó 2006-ban kiadta őt az Egyesült Államoknak, ahol vádat emeltek ellene, de felmentették, és 2008-ban visszatért Mexikóba.

Meggyilkolásakor a mexikói hatóságok éppen nem körözték.

Szerző

Nem tudott megállni a vonat: száz sérült és lincshangulat

Átszakított egy ütközőbakot egy vonat a Buenos Aires-i Once pályaudvaron szombaton. Legalább százan megsérültek, de senki sem súlyosan. A baleset ugyanazon az állomáson történt, ahol tavaly 52-en meghaltak és körülbelül 700-an megsérültek egy hasonló balesetben.

Egyelőre nem tudni, hogy a mozdonyvezető miért nem állította meg időben a szerelvényt. A vonat felszakította az ütközőbakot, majd a peronon egy födém alá szorulva állt meg.

Mind a száz sérültet kórházba vitték, de sokukat nem sokkal később már haza is engedték. Legalább öt ember végtagtörést szenvedett.

Rögtön a baleset után a tömeg dühödten kiabált a vasúti alkalmazottakkal, mert emlékeztek a tavalyi katasztrófára. Az utasok az utcán is kiabáltak, és betörtek több kirakatot. Később rohamrendőrök érkeztek a helyszínre, ők tettek rendet.

Szerző

Megfojtotta, paplanba tekerte, szemétre dobta kislányát

A tatai rendőrök szombaton elfogták a 34 éves H-né T. Alizt, aki beismerte, hogy kislányát megszületése után megfojtotta és október 15-én kedden hajnalban egy paplanban két szemétgyűjtő között hagyta - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Léber Gabriella elmondta, az asszony vallomása szerint a gyermeket szeptember 26-án élve szülte meg. Holttestét egy táskába tette és több napig az alagsori tárolóban hagyta. Otthonában a nyomozók megtalálták annak a paplannak a többi részét, melybe a testet becsomagolta.

A rendőrség kezdeményezi az asszony előzetes letartóztatását és tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indítanak eljárást ellene.

Szerző