Előfizetés

75 milliót ért a kutyakennel

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 30 kg marihuánát találtak egy szerb személygépkocsiban Röszkén. A 75 millió forint értékű kábítószert lefoglalták és a férfi ellen eljárást indítottak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a röszkei határkirendeltségen egy szerb férfi által vezetett Renault Espace típusú személygépkocsit vizsgáltak a napokban.

Az ellenőrzéskor a férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban az elsődleges vizsgálat során gyanút keltett, hogy a járműben elhelyezett kutyakennel padozata az átlagosnál vastagabb. A pénzügyőrök a gépkocsit félreállították szigorított ellenőrzésre, amelynek során a kennel padozatának megfúrásakor jellegzetes szagot éreztek. A dupla padozatba rejtve összesen 28 csomagban több mint 30 kg marihuánát találtak.

A pénzügyőrök a férfit, valamint a 75 millió forint feketepiaci értéket meghaladó kábítószer-szállítmányt a rendőrség munkatársainak átadták, akik a férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Majdnem agyonverték a kocsma előtt

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a férfi, akit egy kecskeméti borozó előtt vert meg haragosa. A 33 éves támadót őrizetbe vették - értesült a HavariaPress.

Hétfőn történt az eset egy kecskeméti kocsma bejáratánál. A 33 éves gyanúsított előzetes szóváltás nélkül támadt áldozatára: a férfit leütötte, majd megrugdosta. A földön fekvő férfihoz mentőt hívtak, a kórházban kiderült, hogy sérülései életveszélyesek. A támadót a rendőrök elfogták, kihallgatása után őrizetbe vették. Az ügyben életveszélyt okozó testi sértés miatt folytat eljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

Szén-monoxid-mérgezés Balástyán

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vitt kórházba két embert a mentőszolgálat keddre virradó éjjel Balástyáról - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Arany-Tóth Attila elmondta, az Alkotmány utca egyik házában lakók rosszul lettek, azt követően a mérések szén-monoxid jelenlétét mutatták ki az épületben. 

A katasztrófavédelem munkatársai ezért a gázszolgáltatót és a kéményseprő-ipari szolgáltatót is a helyszínre hívták – tudatta a hadnagy.