Előfizetés

Hamis ruhák rendelésre

Összesen 37 millió forint értékben hamis márkajelzésű ruhaneműket és táskákat, valamint a hamisításhoz használt varrógépet és címkéket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten.

A NAV pénteken a Facebook-oldalán azt közölte: a hamis termékek, illetve a hamisításhoz szükséges eszközök akkor kerültek elő, amikor a pénzügyőrök a napokban ellenőrzést tartottak a Kőbányai úton lévő raktárépületekben. Az akció során több mint tizenegyezer darab, különféle márkajelzésű hamis ruhaneműt és táskát találtak.

A pénzügyőrök az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A köves rakpartra zuhant

A pesti rakpart köves részére esett embert mentettek ki a tűzoltók Budapesten, a Duna-parti Bálna épülete mögött - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel péntekre virradóra.

Az ügyeletes elmondta, hogy a bajba jutott embert vákuumágyban emelték ki a tűzoltók. Ezt követően a sérültet átadták a mentőknek, akik kórházba vitték.

Harminc évig ül a győri lövöldözős presszós

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla azt a presszóst, aki tavaly áprilisban egy vita miatt sörétes vadászpuskával két embert lelőtt a nyílt utcán, későbbi védekezése szerint önvédelemből. Ez azonban a táblabíróság szerint nem állt meg, ugyanis nem érte a Vadkan presszó tulajdonosát, Póczi Lajost jogtalan támadás az indoklás szerint, ám maga a vádlott kezdett jogtalanul viselkedni, például amikor a két későbbi áldozat kocsijába belerúgott.

Emlékezetes, a férfi azután lőtte le vendégeit, hogy azok szerinte életveszélyesen megfenyegették őt: a gyilkosság előtti este ugyanis Póczi presszójában mulattak, ám hajnalban a tulaj kitette a társaság néhány hangos tagját, és ezért azt ígérték, még visszamennek.

Másnap, vasárnap a két férfi meg is jelent délelőtt az italozónál, ahol Póczi már a bejáratnál várta őket a csőre töltött fegyverrel.Egyiküket - akit mellesleg gyerekkora óta ismert - akkor lőtte le, amikor közeledni kezdett hozzá, a másikat pedig menekülése közben, mivel állítása szerint Póczi attól tartott, hogy fegyverért megy a kocsijához.

Idén áprilisban elsőfokon a Győri Törvényszék is azt állapította meg, hogy nem fenyegette a férfit közvetlen veszély, ezt az ítéletet hagyta most helyben a tábla azzal, hogy Póczi legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Ugyanakkor nem szabott ki tényleges életfogytiglant, mert bár a vádlottat többször elítélték korábban - kábítószer, illetve ittas járművezetés miatt -, a történtek idején rendezett családi életet élt, tettének elkövetése után pedig azonnal átadta az egyik szemtanúnak a gyilkos fegyvert, maga hívta a rendőrséget, kérve azt is, hogy riasszák a mentőket.