MSZP: Lehullott a lepel a Fidesz családbarátnak hazudott politikájáról is

Egy friss felmérés szerint a magyar szülők fele arra számít, hogy a gyermeke külföldön dolgozik majd. Ez fekete-fehéren mutatja az Orbán-rezsim csődjét - olvasható az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

Ide vezetett a három és fél éves családellenes politizálás. Orbán Viktor elszegényítette az ország lakosságát, így a fiatalok elfogadható jövőkép hiányában külföldre menekülnek. Mint a felmérés mutatja, ezt már a szülők is kénytelenek elfogadni. Ráadásul három olyan szülőből, akinek gyermeke csak érettségiig jutott, kettő gondolja úgy, hogy gyermeke külföldön fog munkát vállalni.

Az MSZP régóta próbálja felhívni a sosem látott mértékű kivándorlásra a figyelmet, ám sem a Fidesz, sem a kormányzat nem képes elfogadható választ adni a problémára. Nem meglepő, hiszen akkor szembe kellene nézniük saját csúfos bukásukkal. Ide vezetett a matolcsyzmus, az unortodoxia, a kormányzati szintű tolvajlás, állami mutyi, a számtalan új adó, a fiatalok röghöz kötése, a kizárólag Orbán vágyálmaiban megjelenő egymillió új munkahely.

Az MSZP a fiatalokért dolgozik. Ezért biztosítani fogjuk a minőségi oktatást bölcsődétől egyetemig, a felsőoktatásban pedig ingyenessé tesszük az első évet, hogy anyagi helyzettől függetlenül mindenki esélyt kapjon a diploma megszerzésére.

Az MSZP nem mond le a fiatalokról és visszavárja őket.

Winkfein Csaba elnökségi tag

Szerző

Jövő vasárnaptól változik a repülőtéri buszok menetrendje

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vasárnapi forgalom kiugróan magas, így a járatok sűrítéséről döntöttek.
Az eddiginél sűrűbben, tízpercenként jár március 31-től vasárnap napközben a repülőtéri 100E járat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mint írják, a járat kihasználtságáról szóló adatok szerint az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom pedig kiugróan magas a hét többi napjához képest is. „A BKK 2019. március 31-től vasárnap napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így a legforgalmasabb utazási időszakokban, 7 és 19 óra között tízpercenként indulva biztosít közvetlen eljutást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba” – olvasható a közleményben.

Megint éheztettek egy családot a tranzitzónában a magyar hatóságok, közbelépett Strasbourg

Publikálás dátuma
2019.03.22 21:25
A tompai tranzitzóna a 2017-es átadáskor - illusztráció
Fotó: AFP/ ATTILA KISBENEDEK
A Helsinki Bizottság közölte, hogy a házaspár – akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban – március 19. óta nem kapott enni.
Fél órája kaptuk meg a strasbourgi bíróság legújabb azonnali intézkedését, amiben utasítják a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni a tranzitzónában fogvatartott iraki ügyfeleinknek” – közölte a Magyar Helsinki Bizottság a Facebook-oldalán. Mint írják, a házaspár, akiket hat gyermekükkel tartanak fogva a tranzitban, március 19. óta nem kapott enni. „Reméljük, hogy most, péntek este, már kapnak végre vacsorát” – teszik hozzá. A jogvédő szervezet kiemeli, hogy 2018 augusztusa óta ez a kilencedik eset, amikor azért kell Strasbourgig menniük, hogy fogvatartottak enni kapjanak.