Előfizetés

Nyomoznak a stroke-ot kapott vasutas magára hagyása ügyében

A rendőrség segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt indított nyomozást amiatt, hogy a kollégái magára hagytak egy vasutast, aki rosszul lett Hegyeshalomban - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde elmondta: a vasutasok október 17-én a hegyeshalmi vasútállomás személyzeti pihenőjében találtak rá eszméletlenül fekvő, 45 éves társukra, és nem hívtak segítséget hozzá. A férfi kilenc nappal később, a győri kórházban meghalt.
A szóvivő jelezte: ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást.
A Kisalföld című megyei napilap keddi cikke szerint 16 órán át magára hagyta a vasutast két kollégája, mert azt gondolta, hogy ittas. Mint később kiderült, a férfi stroke-ot kapott.

Megszűnt a lezárás a Műegyetemnél

Publikálás dátuma
2013.10.30. 13:57
MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Megszűnt a lezárás a főváros XI. kerületében, a Műegyetemnél szerdán, nem sokkal dél előtt; a tűzszerészek azért zárták le a környéket, mert robbanótesteket találtak munkások - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta, hogy 35 embernek kellett elhagynia az otthonát, ők most hazatérhettek. Megszüntették az egyetemi épületek zárlatát is.

A helyszínen találtak egy 76 milliméteres második világháborús éles szovjet páncéltörő gránátot, amelyet rendőri felvezetéssel szállítottak el egy robbantási területre. Előkerült egy szovjet M8-as rakéta gyújtószerkezet nélküli fejrésze, egy 40 milliméteres magyar repeszgránát, gyalogsági lőszerek, már veszélytelen robbanótest-maradványok, valamint egy első világháborús osztrák-magyar gyakorlógránát is. Ezeket az eszközöket a honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

A terület átvizsgálásának idejére három idős ember kérte elhelyezését ideiglenes befogadóhelyen. Az erre kijelölt általános iskolába szociális munkást küldött a Vöröskereszt - ismertette a kommunikációs tiszt.

A hatóságok szerda reggel nyolc órakor három társasházat ürítettek ki a környéken, mert a Stoczek József utca és az Egry József utca találkozása közelében földmunkák során kedden robbanótestek kerültek elő a földből. A két utcát 100-100 méteres szakaszon zárták le, a hallgatók és az oktatók pedig nem használhatták az egyetem három épületét.

Tizenhat BMW-t tört fel - vádat emeltek a férfi ellen

Országszerte 16 BMW-t tört fel a légzsákokért és a fényszórókért egy 27 éves férfi. A rendőrség vádemeléssel zárta a nyomozást. 

Idén januárban törtek fel négy BMW-t Szegeden, amelyekből a légzsákokat és a fényszórókat vitték el. A rendőrség lopás és rongálás miatt indított nyomozást az ügyben. A szegedi nyomozók végül március 19-én, a fővárosban fogták el a tolvajt, akit testvére először letagadott, de amikor a rendőrök bementek a lakásba, a fiatalember egy fényszóróval a kezében próbált elmenekülni. A nyomozás során kiderül, hogy a 27 éves férfi összesen 16 BMW-t tört fel a légzsákokért és a fényszórókért Szegeden, Pécsen, Nyíregyházán és Székesfehérváron. A rendőrség az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben indított nyomozást lezárta, és az ügy iratanyagát vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.