Magyar festők képeit foglalta le a NAV

Mednyánszky- és Szabó Vladimír-festményeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az alkotások egyike sem rendelkezett a szükséges kiviteli engedéllyel - közölte a NAV szombaton a Facebook oldalán.

A reptér postaforgalmán keresztül egy magyarországi feladótól Szlovákiába tartó küldemény vámvizsgálata során négy festmény került elő. Két képen Mednyánszky László, a másik kettőn Szabó Vladimír aláírása szerepelt. A festmények a védett kulturális javak körébe tartoznak, ezért az országból való kivitelükhöz a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ engedélye szükséges - írta a NAV a közleményben.

Mivel a feladó nem rendelkezett kiviteli engedéllyel, a NAV pénzügyőrei a képeket lefoglalták és feljelentést tettek védett kulturális javakkal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt - közölte az adó- és vámhivatal.

Szerző

Menteni akart, de életét vesztette egy tűzoltó

Publikálás dátuma
2013.11.01. 20:37
Fotó: Thinkstock
Életét vesztette egy tűzoltó a Rám-szakadékban. Az esztergomi lánglovag egy szerencsétlenül járt ember mentésére indult társaival, mikor a mélybe zuhant - jelenti a HavariaPress.

Pénteken este riasztották a tűzoltókat a Rám-szakadékhoz, ahol - eddig tisztázatlan körülmények között - a mélybe zuhant egy túrázó. A helyszínre érkezett tűzoltók egyike ugyancsak szerencsétlenül járt: ő is lezuhant. Társai rátaláltak, mentők is érkeztek a helyszínre, a lezuhant tűzoltó életéért küzdöttek, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Megtalálták az eredetileg szerencsétlenül járt túrázót is, mentése, ellátása folyamatban van, pontos állapotáról nincs információ.

Szerző

Üzemanyagot szállító kamion ütközött személygépkocsival az M1-es autópályán

Üzemanyagot szállító kamion ütközött össze egy személyautóval péntek délután az M1-es autópálya 126-as kilométerenél a Budapest felé vezető oldalon - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

  Czank Hajnalka tájékoztatása szerint a balesetben személyi sérülés nem történt, de üzemanyag folyt ki az úttestre, csak a belső sávban haladhat a forgalom.

Szerző
Témák
baleset M1 kamion