Ároktői banda - Már hétfőn törvényt módosítana a Fidesz

 A Fidesz várhatóan kezdeményezni fogja, hogy az Országgyűlés már hétfőn fogadja el azt a jogszabályt, amely megakadályozná, hogy az ároktői banda újabb tagja kerüljön házi őrizetbe. Ezt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be.

Elmondta, megdöbbenéssel értesült arról, november 22-én hogy K. András, az ároktői banda egyik tagja házi őrizetbe kerül. A politikus szerint ez gyakorlatilag a férfi szabadlábra helyezésével egyenlő. A férfit az ügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint többrendbeli súlyos testi sértéssel vádolja - idézte fel.
Elmondta, azt fogják javasolni, hogy a parlament hétfőn az egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatnál ne csak a módosító indítványokról, hanem az egész előterjesztésről szavazzon. Így november 21-én már hatályban lehet az a rendelkezés, miszerint nem szűnik meg az előzetes letartóztatás, ha a vádlottal szemben 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt indul eljárás.

Rogán Antal hozzátette: ezt a módosítást a Fidesz-frakció javaslatára nyújtotta be a parlament alkotmányügyi bizottsága.
Mint mondta: ha hétfőn már zárószavazás lesz az előterjesztésről, akkor a maximum 10 napos aláírási és kihirdetési határidőket figyelembe véve, a törvénymódosítás november 21-én hatályban lesz.

A frakcióvezető közölte, konzultál a Fidesz frakcióelnökségének tagjaival és eldöntik, milyen formában történjen hétfőn a zárószavazás. Ez attól is függ, hogy az ellenzéki pártoktól milyen támogatást kapnak - jegyezte meg.
"Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy Magyarországon egy gyilkossággal vádolt ember szabadlábra kerülhet" - fogalmazott.
Kitért arra, hogy több európai ország gyakorlata is megfelel annak a törvénymódosításnak, amit javasoltak, példaként többek között Németországot, Lengyelországot, Svédországot említette, ahol nincs időbeli korlátozása az előzetes letartóztatásnak a legsúlyosabb bűncselekmények esetében.

Szerző

Sorstársaira támadt a vasútállomáson

Kirabolta sorstársait egy hajléktalan férfi a gyöngyösi vasútállomáson. A támadót a rendőrök elfogták.

Csütörtökön a délutáni órákban, szóváltást követően támadt rá két sorstársára egy hajléktalan férfi a gyöngyösi vasútállomáson. Megverte áldozatait, s elvette a holmijukat, amit többszöri felszólításra sem adott vissza. A megvert emberek rendőrt hívtak, a járőrök az állomás közelében megtalálták s elfogták a rablót. Az 57 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

Szerző

Késelés a XVII. kerületben

Késelés történt csütörtökön késő este Budapest XVII. kerületében, az MTI úgy tudja, hogy két embert késeltek meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az eset kapcsán egyelőre csak annyit közölt, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Szerző