Előfizetés

Két kábítószerárust fogtak el Nyíregyházán

Kábítószerárusokat fogott el a rendőrség Nyíregyházán, a két férfi fiataloknak rendszeresen adott el drogtartalmú anyagokat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta, a rendőrségre szerdán érkezett bejelentés arról, hogy a város egyik iskolájában három tanuló kábítószert fogyasztott.

A rendőrségi adatgyűjtéskor kiderült, hogy a fiatalkorú diákok a droghatású anyagokat egy 21 éves helyi lakostól szerezték be, akinek volt egy 19 éves társa is az értékesítésben.

A két árus az otthonában, valamint a nyíregyházi pályaudvaron és környékén rendszeresen adott el kábítószert fiataloknak.
A gyanúsítottakat a rendőrök őrizetbe vették, kóros szenvedélykeltés vétsége miatt indult eljárás ellenük, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Tömeges mérgezés egy belvárosi szállodában

Tizennégy embert szállítottak enyhe mérgezéssel kórházba egy VI. kerületi szállodából - értesült a HavariaPress.

Csütörtökön kora délután riasztották a mentőket a VI. kerületi Révay utcába. Egy szállodában szenvedtek többen enyhe mérgezést, feltehetően valamiféle oldószer gőzétől. A helyszínre több mentőegység érkezett, a sérülteket megvizsgálták, majd 14 embert további kivizsgálásra kórházba szállítottak. A mérgezés pontos okát még vizsgálják.

Bútorgyár üzemcsarnoka gyulladt ki Nyíregyházán

Egy bútorgyár üzemcsarnoka gyulladt ki csütörtökön Nyíregyházán, a város összes tűzoltóegysége a legmagasabb riasztási fokozattal vonult ki a helyszínre - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Takács Judit tájékoztatása szerint az üzemcsarnokban szivacs, textil és faanyag ég. A helyi tűzoltók a baktalórántházi, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási és a nyírbátori egységekkel, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal kiegészülve kora délután a lángok továbbterjedését próbálják megakadályozni a Debreceni út végén lévő bútorgyárban.
Senki sem sérült meg - tette hozzá a hadnagy.

A katasztrófavédelem Facebook-oldalán olvasható információk szerint a 2500 négyzetméteres csarnoknak a tetőszerkezete és belső része ég. A tűz veszélyeztet egy másik csarnoképületet is, amelyet vízágyúval hűtenek.