Amihez ér, jazzé válik

Publikálás dátuma
2013.11.15. 15:49

Sárik Péterről tudjuk, hogy amihez ér, jazzé válik. Így történt ez tavaly a négy hónap alatt bearanyozódott Jazzkívánságműsor lemez gyöngyszemeivel - Mozart, Beethoven klasszikusaival, de említhetnénk a Queen vagy a Massive Attack slágereit is. November 18-án 20.00 órától ismét érdemes kívánságokkal felszerelkezve érkezni a Budapest Jazz Clubba – elképzelhető ugyanis, hogy éppen az Ön kedvence kerül majd rá a Sárik Péter Trió második Jazzkívánságműsor lemezére. A Jazzkívánságműsor vendége Micheller Myrtill lesz.

„Folytatom a hagyományt, és zenésztársaimmal ismét megvalósítunk egy lemeznyi közönség kedvenc kívánságot – meséli Sárik Péter jazz- zongoraművész. Két kiváló kollégámmal teljesítjük saját stílusunkban a kéréseket - Fonay Tibor basszusgitározik és bőgőzik, Gálfi Attila pedig dobol. 

Sárik Péter egyelőre nem árulta el, milyen meglepetéssel készül, de az egyik kottája hátulján egy dallistát sikerült meglesnünk, olyan nevekkel, mint Lana Del Rey, The police, Alphaville.

 

Sárik Péter a petersariktrio@gmail.com címen várja a közönség kéréseit.

Szerző

Az EDDA kapja az idei Börze Award-ot

Az EDDA zenekar kapja idén a Börze Award kitüntetést, amellyel a zenei- és egyéb kulturális értékek felkutatásában, ápolásában és megőrzésében részt vevő zenészeket, énekeseket és együtteseket díjazzák minden évben.

Az elismerést néhány éve már személyre szabva készítik el, így idén az együttes tagjainak ököllenyomatait megformázó domborművet Csabai Mátyás, a Lemezbörze,... plusz magazin főszerkesztője és Buzás István, a KezesLábas Stúdió vezetője adja át a Petőfi Csarnokban, az EDDA szombati koncertjén - tájékoztatták az MTI-t közleményben a szervezők. 

A 2003-ban alapított díjjal eddig Szikora Róbertet, az Omegát, a Karthagót, a Bikinit, Charlie-t, a Tankcsapdát, Benkó Sándort, Balázs Fecót és Kalapács Józsefet, valamint a legendás rádióst, Komjáthy Györgyöt tüntették ki, a külföldi előadók közül a Scorpions együttes, Bobby Solo, Elvis Presley pedig posztumusz kapta meg az elismerést. 

Magyarországon 1996 óta rendezik meg a Nemzetközi Lemez- és CD Börzéket, amelyek a különféle, zenével kapcsolatos kiadványok (telefonkártyák, bélyegek, könyvek) térhódításával a MegaBörze nevet kapták. A rendezvényen bakelit lemezek, és ritka CD-k mellett fotók, újságkivágások és számos más zenei ereklye kerül bemutatásra.

Szerző

Valódi történetek, meghökkentő pillanatok

A nézők aktív közreműködésére számít Illaberek című, a kivándorlás jelenségével foglalkozó előadása létrehozásában a budapesti Katona József Színház. A november végi bemutatóhoz a közönség történeteit várják.

Az Illaberek nyílt próbája utáni nézői aktivitást tapasztalva az alkotók úgy határoztak, hogy a közönség közreműködésére is számítanak a darab létrehozásában. Olyan valódi történeteket várnak, amelyek az előadás témájához kapcsolódnak, és a készülő produkció egy-egy váratlan, egyedi, meghökkentő pillanatát jelenthetik - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Mint írják, az Illaberek a mai magyar társadalom egyik jól ismert jelenségét, a kivándorlást vizsgálja. Az előadásban sokak által ismert karakterekkel találkozhat a néző: olyan élethelyzetben levő emberekkel, akiknek problémái különböznek, a választott megoldásuk azonban ugyanaz, otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban.

A főleg improvizációkból születő előadást Máté Gábor rendezi, Szacsvay László, Takátsy Péter, Rajkai Zoltán, Elek Ferenc, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Pálos Hanna, Pelsőczy Réka, Rezes Judit, Kiss Eszter, Czakó Klári és Tasnádi Bence szereplésével. A díszlet és a jelmez Kálmán Eszter, a zene Keresztes Tamás munkája.

A legjobb történeteket nemcsak az előadásba építik be, hanem alapját adják annak a beszélgetéssorozatnak, amely a november 29-ei bemutatót követi. Decembertől az Illaberek több előadása után közönségtalálkozót szervez a színház, ahol a nézők és a meghívott vendégek beszélgethetnek, vitatkozhatnak az előadásban felvetett kérdésekről.

A történeteket a mennivagymaradni@gmail.com címre várják november 20-án 12 óráig. A történetek beküldői hozzájárulnak ahhoz, hogy a teljes történetet vagy annak részleteit az alkotók a darabba beépítsék, az előadásban felhasználják. Az írásokat a személyiségi jogokat védve, név nélkül használják. Az előadásról további részletek a színház honlapján olvashatók.

Szerző