Előfizetés

Sorsukra hagyott menedékkérők, növekvő hajléktalanság, megrendült közbiztonság

Miközben a Fidesz abszurd törvényt alkot a hajléktalanság tiltásáról, addig egy másik intézkedéssel emberek tömegeit taszítja hajléktalanságba - írja közleményében Harangozó Tamás az MSZP frakcióvezető-helyettese. 

Harangozó Tamás emlékeztet a kormány júniusban hozott "ostoba" törvénymódosítására, amelyben 18 hónapról 2 hónapra csökkentették a hazánkba érkező menedékkérők elhelyezésének időtartamát, annak ellenére, hogy az MSZP-frakció már ekkor felhívta a figyelmet a várható drámai következményekre; a Fidesz azonban lesöpörte módosító javaslatukat. 

Harangozó szerint az MSZP kritikája megalapozottnak bizonyult, menedékkérők tömegeit teszik ki a befogadó állomásokról és közösségi szállásokról, akiknek ezt követően éhhaláltól fenyegetve a magyar városok utcáin kell várniuk a hatóságok döntését. Ez nemcsak a végső kétségbeesésükben otthonukat hátrahagyó, hazánkba érkező migránsok tömegeivel szemben embertelen eljárás, de a közösségi szállásoknak otthont adó települések biztonságát is aláássa - állítja Harangozó Gábor. 

 "Mi már májusban szóltunk, a Fidesz politikusai azonban csak most döbbentek rá, milyen robbanásveszélyes helyzetet állítottak elő, reakciójuk a szokásos kétségbeesett kapkodás." emeli ki Harangozó Gábor, ám a Fidesz egy vasárnap benyújtott, és már ma napirendre kerülő törvényjavaslatban a hajléktalanellátó intézményektől várja a probléma megoldását ahelyett, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően a közösségi szállásokon és befogadóállomásokon biztosítanának ellátást.

 A képviselő szerint ezzel a Fidesz beismeri, hogy képtelen kezelni a növekvő migráció következményeit, inkább tudatosan növelik a hajléktalanok számát, ami újabb szomorú bizonyítéka az Orbán-kormány teljes alkalmatlanságának.

U N I T E D - DALOK A 'B' OLDALRÓL koncert

Publikálás dátuma
2013.11.18. 15:46

Amikor még kazettákon is jelentek meg lemezek, a "B oldalon" voltak azok a dalok, amelyek nem feltétlenül váltak annyira ismertté - főként, mert nem készült hozzájuk videóklip, vagy nem kerültek be a rádiók játszási listáira. Ezek között van sok olyan dal is, mely akár slágerré is válhatott volna, ha másképp alakul a sorsa.

A United eddig megjelent 5 nagylemezén több, mint ötven ilyen dal található, ezekből állítja össze a koncert anyagát az együttes erre a különleges eseményre.

Természetesen a jól ismert slágerek is elhangzanak majd (Hófehér Jaguár, Hárman párban, Cocktail, Nincs ősz, nincs tél, Hajnalban még a Nap is más, Keserű méz, Végső Vallomás, Mondd még, Ébredj fel, Tegnap még más voltál) ezen a látványos, kivetítéssel és különleges világítással szervezett hangulatos koncerten.

A koncert után DJ SURI IMI pörgeti a jobbnál jobb funky lemezeket, és persze a zenekar is marad mulatni!

Belépő: 15oo Ft.

(Budapest, NEW ORLEANS CLUB, 2013. november 30., 21:00 óra) 


1066 Budapest, VI. kerület, Lovag u. 5.
JEGYRENDELÉS, ASZTALFOGLALÁS: + 36 1 269 49 51
E-mail: restaurant@neworleans.hu
Jegyiroda nyitva tartása: hétköznapokon 9-től 17 óráig.

Újabb lövöldözés Párizsban, a Société Générale bank székházánál

Újabb lövöldözés volt hétfőn Párizsban: több szemtanú szerint egy magányos férfi délben lövéseket adott le a Société Générale banknak a La Défense negyedben található székházánál.

A Twitteren közzétette beszámolók szerint a lövöldöző két lövést adott le, senki nem sérült meg.
Alig két órával korábban egy puskával felfegyverkezett férfi a Libération című francia napilap székházában tüzet nyitott. Egy fotós súlyosan megsérült a leadott lövésektől, ezt követően a fegyveres elmenekült a helyszínről.

A Société Générale-nál legalább két lövés dördült el az épület irányában, de a lövöldöző nem célzott személyre, miközben a bank több alkalmazottja is a székház előtt tartózkodott. A férfi ezt követően gyalog távozott a helyszínről. 
A rendőrség egyelőre óvatos abban a kérdésben, hogy összefüggésbe hozható-e egymással a két esemény. A szemtanúk leírása szerint viszont a lövöldöző mindkét helyen egy hosszú zöld kabátot, golyóálló mellényt és sapkát viselő negyven év körüli fehér férfi volt. 

A második lövöldözés után néhány perccel egy autós azt közölte a rendőrséggel, hogy egy fegyveres túszul ejtette a La Défense negyedben. A Reuters hírügynökség szerint a fegyveres a közeli Champs-Elysées sugárútra vitette magát, és a Georges V metrómegálló közelében kiszállt a gépjárműből. A Le Parisien című napilap honalapja által idézett rendőrségi forrás szerint viszont a fegyveres túszejtő vezette a gépkocsit és a Champs-Elysées-nél elengedte a túszt, majd ő maga ismételten elmenekült a helyszínről, otthagyva az autót.

A Champs-Elysées-re - amely Párizs egyik legforgalmasabb sugárútja - nagy erőkkel kivonult a rendőrség és a környező utcákban is keresik az ámokfutót, a levegőben pedig helikopterek köröznek. 
 Az I-télé hírtelevízió információi szerint egyesek látták a lövöldözőt bemenekülni a metróba, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.   

Pénteken a BFMTV hírtelevízió székházában is feltűnt egy magányos fegyveres férfi és megfenyegette a főszerkesztőt és egy másik újságírót, de nem adott le lövést. Miközben a puskából kiürítette a töltényeket, azt mondta: "legközelebb nem fogom eltéveszteni", majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség hétfőn a biztonsági kamerák felvételei alapján megállapította, hogy valószínűsíthetően ugyanaz a férfi lövöldözött a Libération székházában, aki pénteken a BFMTV-nél fenyegetőzött. A nyomozók egyelőre semmilyen feltételezést nem zárnak ki a lövöldöző személyazonosságát és indítékait illetően, aki a támadások alkalmával semmilyen politikai üzenetet nem közölt.