Négy magyar érem a speciális tenisz Európa-bajnokságon

Négy magyar érem született az értelmileg akadályozott emberek számára rendezett luxemburgi tenisz Európa-bajnokságon.

Sebestyén Katának, az Európai Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakágvezetőjének csütörtöki tájékoztatása szerint Sándor László és Balogh Tibor arany-, Marosvölgyi István ezüst-, Juhász Attila pedig bronzérmet szerzett.
A magyar delegáció tagja volt a februárban visszavonult Szávay Ágnes is, a világranglista korábbi 13. helyezettje - akit szeptemberben a sportág nagykövetévé választottak - három napon át edzéseket is tartott a speciális sportolóknak.

Szerző

Kovács Ágnes visszatér a TF-re

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó két és fél év után visszatér a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karára (TF), kommunikációs vezetőként és a nemzetközi igazgatóság tagjaként.

"Kisfiam 2011 júniusában született. Szülni a TF-ről mentem el és most oda is térek vissza" - mondta az MTI-nek a 200 méteres mellúszás sydneyi aranyérmese.
Hozzátette: a TF a magyar edzőképzés bázisa, volt élsportolóként pedig tudja, mennyire fontos a megfelelő szakmai háttér a sikerek eléréséhez.

"Nagyon örülök, hogy ily módon munkámmal én is segíthetem Magyarországot a további hazai és nemzetközi sportsikerek elérésében. Jól és aktívan telt az otthon töltött idő, kisfiam nevelése mellett megtanultam középfokon olaszul, idén szeptemberben pedig három diplomám után úgy határoztam, hogy folytatom tanulmányaimat és a TF-en a doktori fokozatot is megszerzem! Az élsportban sikerült azokat az eredményeket elérnem, amelyeket szerettem volna, most a sporttudomány területén is szeretnék bizonyítani" - nyilatkozott Kovács Ágnes, aki az első női olimpiai bajnok a TF doktori iskolájában.

A világ- és Európa-bajnok az elmúlt napokban a National Taiwan Normal University meghívásából egy delegáció tagjaként Tajvanon járt, ahol a Tajvan-Magyarország sportkonferencián többek között ő is az előadók között szerepelt.

 "Az előadásom témája az olimpiai sikerekhez vezető út volt, amelynek keretein belül többek között a motiváció témájában adtam gyakorlati tanácsokat. Az előadásom után több egyetem rektora is felkért arra, hogy látogassak vissza a jövőben Tajvanra, tanítani. Ennek nagyon örülök, mert az egy nagyon jó visszajelzés volt számomra hogy az előadásom jól sikerült" - mondta a Kovács Ágnes, akit sorozatban négyszer választottak meg az Év női sportolójának.

Szerző

Változás a selejtezős menetrendben

Publikálás dátuma
2013.11.21. 07:00
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
Egy számítógépes program a sorsolás után néhány óra alatt elkészíti a 2016-os, franciaországi labdarúgó Eb-selejtezőjének menetrendjét. Wolfgang Niersbach, a német sportági szövetség elnöke a Sport Bildnek elmondta: a február 23-i, nizzai sorsolást követően négy órával máris készen lesz a végleges műsor.

A korábbi gyakorlat szerint az érdekelt nemzetek egymás között dönthették el, mely ellenféllel, milyen sorrendben játszanak.

Mostantól azonban az UEFA átveszi ezt a feladatot, s a válogatottak kész menetrendet kapnak kézhez. További változás, hogy a mérkőzéseket a jövőben nem pénteken és kedden, hanem egy hatnapos perióduson belül, csütörtöktől keddig rendezik meg.

A válogatottak csütörtökön és vasárnap, pénteken és hétfőn, illetőleg szombaton és kedden lépnek majd pályára.

Niersbach azt is elárulta, hogy a komputer figyelembe vesz bizonyos körülményeket. "Az például nem történhet meg, hogy egy csapat mondjuk Portugáliában játszik, majd néhány nappal később már Azerbajdzsánban kell szerepelnie. Ezen kívül a téli hónapokban nem rendeznek meccset Izlandon, Skandináviában és Oroszországban" - fogalmazott.

Az Eb kvalifikációs sorozata jövő szeptemberben kezdődik.

Szerző