Előfizetés

Életfogytiglant kér az ügyészség az eperföldi gyilkosokra

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség a csepeli eperföldi emberölések ügyében a két fővádlottra. A Fővárosi Főügyészség benyújtotta a vádiratot a Fővárosi Törvényszékhez.

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják a csepeli eperföldi gyilkosokat a Fővárosi Főügyészség most benyújtott vádiratában.

A vádirat lényege szerint, B. Dragan elsőrendű vádlott 2007 nyarán, társai pedig ezt követően a csepeli erdőbe, illetve a mellette lévő eperföldek területére költöztek. Az itt kialakított hajléktalantáborban B. Dragan magát olyan szerb háborús veteránnak mondta, akit foglyok kínzására és pszichikai megfélemlítésére is kiképeztek. A vádlott azt tervezte, hogy saját vezetésével, különböző bűncselekmények elkövetésére hajléktalan társaiból egy bandát szervez. A vádlottak az ezt követő időszakban - jellemzően korábbi sérelmek, illetve az ebből adódó erős ellenszenv miatt - összesen öt embert, köztük 2010 szeptemberében egy diósdi férfit, majd 2011 januárjában egy, a vádlottak táborhelyének közelében élő négytagú családot öltek meg.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is fogvatartott vádlottak közül az első-, és másodrendű vádlottak estében életfogytig tartó, míg másik két társuk vonatkozásában határozott tartamú fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Csattanásra ébredt az elaludt furgonos

Kamionnak rohant egy furgon az M5-os autópálya kecskeméti szakaszán. A balesetben ketten súlyosan megsérültek.

Csütörtökön hajnalban történt a baleset Kecskemétnél, a sztráda Budapest felé vezető oldalán. Egy furgon nagy sebességgel az előtte haladó kamion hátuljába csapódott. A furgon török vezetője és utasa a roncsok közé szorult, a tűzoltók szabadították ki őket. A két súlyos sérültet a mentők kórházba szállították. A balesetet feltehetően az okozta, hogy a furgon sofőrje elaludt a volánnál.

Ismét járnak a vonatok Baja és Bátaszék között

Ismét járnak a vonatok Baja és Bátaszék között - közölte a Mávinform.

A bajai állomásnál korábban gázolás történt, a helyszínelés azóta véget ért, így másfél órás kényszerszünet után megindulhatott a vonatközlekedés a Bács-Kiskun megyei és a tolnai város között.
A tájékoztatás szerint a Gemenc expressz két részben, két motorvonat-szerelvénnyel, hosszabb menetidővel közlekedik.