Átvágtak egy gázvezetéket - hét embert kitelepítettek

Hét embert átmenetileg kitelepítettek, miután egy munkagép átvágott egy gázvezetéket Csabrendeken. A szolgáltató elzárta a gázt, a helyreállítás megkezdődött - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese hétfőn az MTI-t.

Mazák Viktor elmondta, Csabrendeken a József Attila utcában egy 200 milliméteres gázvezetéket mezőgazdasági munkálatok közben átszakítottak; a szél a gázfelhőt lakóházak felé vitte, ezért kellett két házból összesen hét embert kitelepíteni.    

A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végzett, de ezek nem hoztak olyan eredményt, amiért további lakosságvédelmi intézkedéseket kellett volna hozni - tette hozzá Mazák Viktor.

Szerző

Busz és személyautó karambolozott a Budaörsi úton

 Busz karambolozott személyautóval Budapesten, a XI. kerületben, a Budaörsi úton hétfőn. A buszon három utas megsérült - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a 250-es busz a Budaörsi úton haladt, amikor a Dayka Gábor utcából elé kanyarodott egy személyautó és összeütköztek.

Szerző

Saját zsebre bírságoló rendőröket vettek őrizetbe

Hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást az M5-ös autópályán saját zsebre bírságoló két rendőr ellen - közölte a Pest Megyei Főügyészég szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint az autópálya-rendőrség állományába tartozó gyanúsítottakat a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség kihallgatásukat követően őrizetbe vette.

A történtekről a szóvivő csupán annyit mondott, hogy a rendőrök vasárnap hajnalban az M5-ös autópálya inárcsi pihenőhelyénél úgy bírságoltak meg egy autóst, hogy a büntetés összegét zsebre tették.

A szóvivő egyelőre nem kívánt nyilatkozni sem az összeg nagyságáról, sem arról, hogy bejelentés alapján, vagy tetten érést követően állították-e elő a rendőröket.

A gyanúsítottak ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indított nyomozást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség - tette hozzá Gyugyi Csilla.

Szerző