Előfizetés

A nagy füzet nyerte a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

Szász János A nagy füzet című filmje kapta a legjobb film, a legjobb színésznő és a legjobb színész díját, míg a közönségdíjat a Deák Krisztina által rendezett Aglaja nyerte a 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

A mustra zsűrielnöke Csupó Gábor Amerikában alkotó animációs rendező volt. A Bunyik Entertainment szervezésében a Laemmle's NoHo7 filmszínházban megrendezett filmünnepen 15 játékfilm és rövidfilmek voltak láthatók november 15. és 21. között - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.

A legjobb film díját Szász János A nagy füzet című alkotása nyerte, amely Magyarország hivatalos nevezése a legjobb külföldi film Oscar-díjára. A film főszereplőit, Molnár Piroskát és a Gyémánt ikreket, Gyémánt Andrást és Lászlót is díjazta a zsűri.

A közönségdíjat Deák Krisztina rendezése, az Aglaja nyerte. Máthé Tibort a legjobb operatőr díjával ismerte el a zsűri az Aglaja című filmért. A legjobb elsőfilm díját az Egyesült Államokban alkotó Harangi Tamás kapta The Advocate (A védőügyvéd) című rendezéséért.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál Béla Lugosi magyar származású hollywoodi filmcsillag előtt tisztelgett, az életműdíjat Joe Eszterhas magyar származású forgatókönyvíró kapta. 

A rendezvény a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósult meg.

Könyv egy kattintásra

Publikálás dátuma
2013.11.25. 15:45

Buszon, metrón, vonaton egyre több kézben láthatók az e-könyvolvasók. A digitális kultúra terjedésével átalakulóban vannak az olvasási szokások, és egyre többen fedezik fel újra az olvasás élményeit. A készülékekben akár több száz kötet is könnyedén tárolható, ami kényelmessé teszi az olvasást. Gondoljunk csak a vaskos lexikon kinézetű kötetekre, amelyek rengeteg helyet foglalnak el, és emelgetésük, cipelésük komoly gondot okoz.

A digitális tartalomfogyasztási és vásárlási igényeket szem előtt tartva Magyarország leginnovatívabb digitális könyváruháza, az ipubs.hu páratlan lehetőséggel lepte meg ügyfeleit és az e-könyv piacot egyaránt. Vásárlás során lehetőség van a megrendelt e-könyveket egy egyedi formatervezéssel készült 2GB-os pendrive-on megrendelni, amelyet biztonságos csomagolásban, postai úton szállítanak ki a vásárlóknak. Ez egyben kiváló ajándékozási lehetőség, amelynek egyetlen feltétele, hogy az e-könyv vásárlás értéke érje el a 3.990Ft-os összeget. Az oldalon többféle és nagyon egyszerű fizetési módok közül választhatnak a vásárlók.

Az ipubs.hu is az e-könyv piac bővítését tűzte ki célul, alapvetően e-könyveket értékesít, ezen kívül „hagyományos”, papír alapú könyvek vásárlására is van lehetőség. Ez az a könyvforrás, ahonnan sosem fogynak el a művek, hiszen több kiadó termésének kínálata bármikor akár letölthető formában, akár igény szerint kinyomtatva is hozzáférhető. Végre egy weboldal, amiről gyorsan és egyszerűen érhetjük el akár korai klasszikusok legszebb verseit, akár a kortárs magyar írók műveit.

Pop, Csajok, Stb…, avagy pannon retro eklektika a Bázisban

Pop, Csajok, Stb….. avagy pannon retro eklektika címmel nyílik Tanai Toguro Gyula kiállítása november 26-án, 18.30-kor a budapesti Bázis Office Center Galéria (1024 Bp. Horvát utca 14-24.) negyedik emeletén.

A művész megfogalmazása szerint a tárlat őrült képek, elfelejtett magyar népi motívumok és a kultpopulár keverésének összessége.