Előfizetés

Kisfiúkkal fajtalankodó fővárosi férfi ellen emeltek vádat

Vádat emeltek egy budapesti férfi ellen, aki 2004 és 2012 között nyolc kiskorú fiúval fajtalankodott - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Volt olyan kisfiú, akivel negyven-ötven alkalommal is fajtalankodott a 37 éves férfi - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Közölték, a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség az úgynevezett "kispesti pedofil" ügyben szemérem elleni erőszak, megrontás, tiltott pornográf felvétellel visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A férfi egy közösségi oldalon ismerkedett meg a jellemzően 14 évesnél fiatalabb, de több esetben még a 12. életévüket sem betöltő fiúkkal, akiket általában pénzt ígérve csalt fel a lakására. A szexuális kapcsolatokért - amelyeket videofelvételen rögzített - cserébe a vádlott általában pénzt, mobiltelefont vagy egyéb értékeket, tárgyakat adott a sértetteknek.

A férfi ellen az említett cselekmények elkövetése idején már eljárás folyt hasonló bűncselekmények miatt - írták.
A kerületi ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A szemérem elleni erőszak büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés - olvasható a közleményben.

Gyermeket megmérgező nő ellen emeltek vádat Kecskeméten

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő ellen, aki Dunaegyházán gyógyszerekkel akarta megmérgezni gondozójának 11 éves lányát - közölte a megyei főügyészség sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

 Schmidt Gábor közleménye szerint a vádlott közös háztartásban élt Dunaegyházán az őt gondozó nővel, annak élettársával és a pár hét kiskorú gyermekével.

A gondozó élettársa ellen 2012. november végén erőszakos közösülés bűntette és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás indult, majd előzetes letartóztatásba helyezték, mert azzal gyanúsítják, hogy megerőszakolta a vádlottat.

Az erőszakos közösülés miatt folyó eljárás megrontotta a vádlott és a gondozója közötti jó viszonyt, de a nő továbbra is ellátta a vádlottat. A nyugtatókat és altatókat rendszeresen szedő vádlott 2013. április 21-én a lakás konyhájában egyedül maradt gondozójának 11 éves lányával, és azt ígérte a gyermeknek, hogy ha beveszi az általa adott gyógyszereket, akkor olyan vallomást tesz, amelynek alapján a gyermek apja hazajöhet az előzetes letartóztatásból.

Ezután a vádlott átadott a gyermeknek két fajta, összesen 12 szem nyugtatót, amelyeket a lány lenyelt. A gyermekkorú sértett rövid időn belül rosszul lett, majd az édesanya által értesített mentők kórházba vitték, ahol kimosták a gyomrát.

A közlemény szerint, a gyermek enyhe fokú mérgezést szenvedett, azonban a gyors és szakszerű orvosi ellátás hiányában a mérgezés halálos kimenetelű is lehetett volna.

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottját a főügyészség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.
    A megyei főügyészség közleménye kitér arra, hogy a bűncselekmény miatt 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Talicskát toló férfit sodort el egy személygépkocsi

Talicskát toló férfit sodort el egy személygépkocsi Tápiószőlős belterületén szerda reggel - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

  Beluzsárné Belicza Andrea közölte: a férfit mentőhelikopterrel kórházba vitték. 
    Az MTI úgy tudja, hogy az elsodort férfi állapota súlyos.