Előfizetés

Kisbusz és egy pótkocsis traktor ütközött az 52-es úton

Többen megsérültek, amikor egy kisbusz az előtte haladó traktor pótkocsijába ütközött vasárnap reggel az 52-es úton, Fülöpszállás közelében – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Gál Kristóf főhadnagy közlése szerint a pótkocsi felborult. A műszaki mentés idejére a főút forgalmát elterelték, majd félpályán megindult a közlekedés. A sérültek állapotáról a rendőrség nem tudott pontos információt adni. Az MTI információi szerint a román rendszámú kisbuszban négy ember sérült meg, feltehetően csak könnyebben. 
     

Szentmártoni János marad a Magyar Írószövetség elnöke

Újraválasztotta Szentmártoni Jánost, a Magyar Írószövetség elnökét a szervezet közgyűlése szombaton Budapesten - tájékoztatta Ughy Szabina szóvivő az MTI-t.

  Közlése szerint Szentmártoni Jánost 40 igen szavazattal, 2 nem és 1 tartózkodás mellett választották meg további 3 évre az írószövetség élére. A közgyűlés döntése értelmében az elnökség tagja lett Erős Kinga, Mezey Katalin, Fekete Vince, Dobozi Eszter, Csender Levente és Vasy Géza.

Egy évre próbára bocsátották a hanukai gyertyatartó rongálóját

Egy évre próbára bocsátotta garázdaság vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) nem jogerősen azt a férfit, aki megrongálta a Blaha Lujza téren felállított hanukai gyertyatartó tájékoztató tábláját - közölte a Fővárosi Törvényszék szombaton az MTI-vel.

 Az ítélet szerint azt lehetett bizonyítani, hogy M. T. december 5-én, hajnali 3 óra után nem sokkal ittasan érkezett a Blaha Lujza térre, ahol észrevette az ott felállított kilenc ágú gyertyatartót. Miután elolvasta a rajta elhelyezett feliratot, a táblára ütött, amely emiatt leszakadt és a földre esett. Ez után távozott volna a helyszínről, de a rendőrök elfogták.

A bíróság kimondta, hogy a férfi erőszakos, kirívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy a téren tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Ugyanakkor a bíróság a váddal szemben azt állapította meg: a vádlott nem volt tisztában azzal, hogy a kilenc ágú hanukia vallási jelkép.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.