Előfizetés

Segíteni akart, telibe fejelte az üvöltő biztonsági őr a metróállomáson

Publikálás dátuma
2013.12.21. 14:40
Fotó: Thinkstock
Súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a VI. kerületi rendőrség egy férfi ellen, aki az Index információi szerint az Oktogon megállónál lefejelt egy utast.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfit kihallgatták, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, viszont vallomást nem tett, kényszerintézkedést nem alkalmaztak vele szemben.

Munkáltatója, a PFM Kontrol Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az esetet mélyen elítélik, megkövetik a bántalmazott utast, a vagyonőr-jegyellenőr munkaviszonyát rendkívüli felmondással azonnal megszüntették, a vele egy váltásban dolgozó többi vagyonőr foglakoztatását pedig a történtek teljes kivizsgálásáig felfüggesztették.

A Budapesti Közlekedési Központ panaszirodájához és az Indexhez is eljuttatott egy levelet a bántalmazott férfi. Azt írta, az Oktogonon egy férfi és a biztonsági őrök közötti lökdösődésre lett figyelmes, megkérdezte, mi történik, erre az őr kiabálni kezdett vele, és lefejelte. Ezek után a biztonsági őrök egymás között arról beszéltek a férfi beszámolója szerint, hogy hogyan igazolnak alibit a társuknak.

Dráma: Halálra gázolta az idős férfit a villamos

Halálra gázolt egy 73 éves budapesti férfit a 2-es villamos a fővárosi Boráros téren szombat reggel - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

A rendőrség közlése szerint az idős férfi eddig tisztázatlan körülmények között esett a villamos alá. A baleset miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat a Közvágóhíd és a Boráros tér között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-t. A 2-es villamosok jelenleg a Kossuth tér és a Boráros tér között közlekednek.

Oldalára fordult a busz Mezőkövesd mellett

A sérültek saját lábukon hagyták el a balesetet szenvedett járművet.

Oldalára borult egy távolsági busz a 3-as számú főúton Mezőkövesdnél szombaton hajnalban, heten könnyebben megsérültek - közölte Hudák Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzoltók kiérkezéséig a sérültek elhagyták a buszt - tette hozzá.