Csempészcigarettára bukkantak a szabolcsi Sonkádon

Hat és félmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sonkádon - közölte a hatóság térségi vám- és pénzügyőri igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Dávid Zoltán elmondta, a pénzügyőrök a rendőrök jelzése alapján ellenőriztek egy ingatlant és az udvarán álló gépkocsit, mert korábban az autó közlekedése gyanússá vált.

Az akcióban tetten érték a jármű sofőrjét, aki éppen az autóból pakolta ki a cigarettát. A gépkocsiban és egy raktárhelyiségben 
nyolcezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, amelynek értéke mintegy hat és félmillió forint - ismertette a főhadnagy.

A pénzügyőrök a cigarettát és a gépkocsit lefoglalták, az elkövető ellen költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Szerző

Kézzel is nyerő a brazil szamba

Tegnap lezárult a Szerbiában megrendezett női kézilabda világbajnokság. Mégpedig hatalmas meglepetéssel.

Ugyan a dán válogatott harmadik helye nem tartozott ebbe a sorba, holott a bronzmeccs félidejében még a lengyelek vezettek 11-10-re, ám a végén mégis az északiak örülhettek, miután négy góllal - 30-26 - végül nyertek. A dánok - akik 2015-ben a következő világbajnokság házigazdái lesznek - 16 év után szereztek újra vb-érmet, 1997-ben Németországban megnyerték a tornát.

Következett a meglepetés finálé, ahol a 20 ezer néző támogatását élvező hazai csapat csapott össze a nem is olyan régen még mindenki által lesajnált brazil válogatottal. Nos, a dél-amerikaiak - akik alig több mint tíz éve még az utolsók között végeztek a vb-n - nem ijedtek meg a belgrádi pokolban, és a félidőre kétgólos előnyt építettek ki maguknak.

A fordulás után a dél-amerikaiak villámrajtot vettek, és ötgólosra növelték előnyüket, de a hazaiak fokozatosan felkapaszkodtak, még kettős emberhátrányban is betaláltak négy perccel a vége kiegyenlítettek. A végén azonban a nagyszerűen játszó Cvijic fölé bombázott, az ellenakció végén pedig Rodrigues elképesztően nagy gólt lőtt, és ezzel el is döntötte a világbajnoki cím sorsát.

A brazil válogatott nyerte a női kézilabda-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 22-20-ra nyert a házigazda szerb csapat ellen. Brazília ezzel a sportág történetének 13. országa lett - és az első dél-amerikai -, amely világbajnoki címet nyert.

Végeredmény

1. helyért: Brazília-Szerbia 22-20
3. helyért: Dánia-Lengyelország 30-26
A vb végeredménye: 1. Brazília, 2. Szerbia, 3. Dánia, 4. Lengyelország, 5. Norvégia, 6. Franciaország, 7. Németország, 8. MAGYARORSZÁG, 9. Spanyolország, 10. Románia, 11. Montenegró, 12. Koreai Köztársaság, 13. Hollandia, 14. Japán, 15. Csehország, 16. Angola, 17. Tunézia, 18. Kína, 19. Argentína, 20. Kongói DK, 21. Paraguay, 22. Algéria, 23. Dominikai Köztársaság, 24. Ausztrália

A legjobbak

A magyar válogatottból egyedüliként Görbicz Anita került be a szerbiai női kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába. Az álomcsapatot a Szerbia-Brazília döntő szünetében hirdették ki.

A torna All Star-csapata: kapus - Barbara Arenhart (Brazília), balszélső - Maria Fisker (Dánia), balátlövő - Sanja Damnjanovic (Szerbia), irányító - Görbicz Anita, jobbátlövő - Susann Müller (Németország), jobbszélső - Szun He Vo (Koreai Köztársaság), beálló - Dragana Cvijic (Szerbia). 

A torna legértékesebb játékosa: Eduarda Amorim (Brazília).

Öreg bunyós még nem vén bunyós

Ha valakitől, hát a korábbi, több súlycsoportban is profi világbajnoki címet szerző 44 éves amerikai Roy Jones Jr.-tól már nem sokat vártak a profi ökölvívás rajongói. Erre fel a veterán bunyós a WBU cirkálósúlyú világbajnoki címéért lépett ringbe Moszkvában a francia Zine Eddine Benmakhlouf ellen.

Az élő legendának ugyan már megközelítőleg sem olyan félelmetes a teljesítménye, ám így is simán, egyhangú pontozással nyert - 120-108, 119-109 és 118-111 - , így immár az ötödik súlycsoportban ért fel a csúcsra, noha a WBU nem tartozik a nagy szervezetek közé.

Roy Jones Jr. - aki az 57. profi sikerét aratta - a meccset követően bejelentette, folytatja a pályafutását, és a legközelebbi ellenfeleit is megnevezte: az UFC sztár Anderson Silvát, James Toneyt, Denis Lebedevet.

Toney ellen még 1994-ben mérkőzött meg, akkor az IBF félnehézsúlyú övéért csaptak össze, és Jones nyert, míg Lebedev 2011. május 15-én csúnyán kiütötte őt Moszkvában. Bármelyik visszavágó jön össze, a közönség vevő lenne rá...

Mindenesetre nem Jones volt az egyetlen korosodó bunyós, aki címmeccsen lépett szorítóba: Stuart Hall 34 évesen írt sporttörténelmet. A brit harmatsúlyú bunyós Leedsben, hazai szorítóban 12 meneten keresztül ütötte-vágta egymást a dél-afrikai Vusi Malingával, aminek végén mindkét bunyós szemöldöke felszakadt, alig bírták ki lábon a mérkőzést.

A pontozók végül egyhangúan - 117-110, 117-110, 116-111 - Hall-t látták jobbnak, aki az első brit öklöző, aki ilyen idősen jutott első ízben világbajnoki címmérkőzésig, és meg is nyerte azt.

Frissítve: 2013.12.22. 21:17