Előfizetés

Tőzsde - Minimális pluszban nyitott Nyugat-Európa

A kereskedés kezdetén a londoni FTSE-100 index 0,07 százalék emelkedést, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,02 százalék növekedést mutatott. A frankfurti értéktőzsde kedden nem nyit ki.

Kedden a londoni börze 13.30-kor, a párizsi 14 órakor zár. Az európai tőzsdék szerdán és csütörtökön nem nyitnak ki
Hétfőn emelkedéssel zártak a nyugat-európai tőzsdék. A frankfurti DAX-30 index 0,94 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,51 százalékkal, a londoni FTSE-100 index 1,09 százalékkal erősödött.

A forint árfolyama minimálisan mozdult kora reggel

Alig mozdult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest kedd kora reggelre a hétfő esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Kedd reggel hétkor egy euró 297,37 forintot ért a hétfő esti 297,45 forint után, a svájci frankot 242,94 forinton jegyezték, míg hétfő este hétkor 242,75 forinton. A dollár árfolyama 217,32 forint, a japán jené 2,0854 forint volt kedd reggel az előző esti 217,12 és 2,0862 forintot követően.
Egy euró 1,3680 dollárt ért kedd reggel a hétfő esti 1,3701 dollár után.

Tolkien-nap az Urániában

Publikálás dátuma
2013.12.24. 06:48
Forrás: Magyar Tolkien Társaság
A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tíz év hagyományaihoz méltóan, Egy Rég Várt Utazás címmel nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett J. R. R. Tolkien munkássága előtt tisztelegve. A rendezvénysorozat zárásaként január 5-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban egész napos programmal ünneplik a professzor születésnapját a rajongókkal és érdeklődőkkel együtt. 

A hagyományosan évente megrendezett egész napos program keretében filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, művészeti workshoppal, kiállítással és vásárral, színpadi produkciókkal, családi és gyermekprogramokkal várnak minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A Tolkien Nap idei díszvendége Ted Nasmith, világhírű kanadai Tolkien-illusztrátor, aki képzőművészeti workshopot és előadást tart az érdeklődőknek, válogatott műveit pedig kiállítás keretében mutatják be az Urániában.

A nap folyamán a látogatok találkozhatnak a szinkronszínészekkel. A Tolkien Napon exkluzív vetítés keretében, egyetlen alkalommal megtekinthető lesz A hobbit: Váratlan utazás kibővített változata. Este hat órától Középfölde dalban, táncban címmel tolkieni ihletésű előadásokkal szórakoztatják a közönséget, fellép Ted Nasmith (gitár, ének), Nika, a világhírű táncos, valamint a Tolkien Tribute Band. Ezután a nézők megtekinthetik a rajongói kezdeményezésre megszületett Gondor hősei című zenés színdarab ősbemutatóját, a Tolkien Társaság tagjai, szimpatizánsai és vendégművészek előadásában.

A programok többsége ingyenes, a kiemelt programokon, köztük Ted Nasmith workshopján belépőkkel lehet részt venni.