Gázrobbanás történt Bács-Kiskunban

Publikálás dátuma
2013.12.28. 15:52
FOTÓ: MTI,Donka Ferenc
Életveszélyesen megsérült egy ember egy gázrobbanás miatt összedőlt épületben Kiskunfélegyháza térségében – közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Andrea elmondta: a régi 5-ös út közelében összedőlt csaknem száz négyzetméteres ház lakóját mentőhelikopter vitte kórházba.
Az eddigi adatok alapján a balesetet egy pb-gázpalack robbanása okozta. A részletek tisztázása érdekében tűzvizsgálati hatósági eljárás indult, amelynek keretében jelenleg helyszíni szemlét tartanak a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere.

Szerző

Elfogták a borotvával fenyegetőző rablót

Több száz tanú vallomása, valamint a rabláskor készült videofelvétel alapján elfogták a rendőrök azt a férfit, aki múlt vasárnap egy zalaegerszegi dohányboltban borotvával fenyegette meg az eladónőt, és rabolt pénzt - közölte a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője szombati sajtótájékoztatóján.

Farkas Tibor elmondta; a dohánybolt közelében lakó férfi december 22-én csuklyával a fején lépett be az üzletbe. Az arcát a gyógyszertárakban is kapható orvosi maszkkal igyekezett eltakarni, az eladónőt pedig egy régi típusú, kinyitható, 12-15 centiméter pengehosszúságú borotvával kényszerítette a kasszában lévő pénz átadására. A rabló a napi bevétellel és több doboz cigarettával gyalog menekült el a helyszínről.

A rendőrök az adatgyűjtés során jutottak el a férfi lakására, ahol előkerült a rabláskor viselt ruhája. A rablással megalapozottan gyanúsítható 36 éves zalaegerszegi férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Szerző

Vesztegetéssel próbálkozott a forgalommal szemben hajtó autós

Megpróbálta megvesztegetni a rendőröket egy szabálytalankodó autós Kőbányán. A 47 éves nőt előállították, az ügyészség indított ellene eljárást.

Pénteken késő este, a X. kerületi Harmat utcában állítottak meg egy szabálytalanul, a forgalommal szemben közlekedő autóst a járőrök. A megállított autót egy 47 éves nő vezette, aki azonnal pénzt ajánlott a rendőröknek azért, hogy ne büntessék meg. A nőt előállították, ellene a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást.

Szerző