Deutschéké lett az MTK

Publikálás dátuma
2014.01.07 06:57
Deutsch Tamás FOTÓ: K 2 PRESS
Fotó: /
Végérvényesen véget ért a Várszegi Gábor nevével fémjelzett időszak az MTK labdarúgócsapatánál, és beköszöntött a Deutsch-dinasztia. 

Deutsch Tamás eddig is elnöke volt az anyaegyesületnek, ám miután a Blue & White Investment Zrt. nevű cég megvásárolta a futballcsapatot működtető gazdasági társaság által kibocsátott, összesen 749 millió forint névértékű részvénycsomagot, illetőleg arra előszerződést kötött, immár a labdarúgó szekció (is) teljes mértékben a Deutsch-család fennhatósága alá került.

Ahogy a klub tegnapi közleményében olvasható, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa építeni kíván az egyesület évszázados hagyományaira, a labdarúgóklub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás-nevelő munkájára, valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire.

Az új tulajdonos első intézkedéseként egy évvel meghosszabbította a szakmai igazgató, Garami József nyáron lejáró szerződését, s megtartották tisztében a társaság eddigi vezérigazgató-klubigazgatóját, Domonyai Laszló is, Putics István pedig a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese lett, míg Somogyi János a zrt. vezérigazgatója.

A partnercontrol céginformációs adatbázisból kiderül: a székesfehérvári székhellyel, 5 millió forint jegyzett tőkével a múlt év nyarán alapított zrt-t tavaly novemberben a főváros XIV. kerületébe költöztették (Ilka utca); vezérigazgatója Kücsön Gyula; a tulajdonosa (egyedüli részvényese) pedig az az AVP Svéd-Magyar Videó- és Filmgyártó Kft., amelyet Deutsch Tamásnak a testvére, Deutsch Péter, illetve Deutsch Judit jegyez. Deutsch Tamás a korábban a stratégiai és fejlesztési igazgatói tisztséget ellátó fivérét tavaly szeptemberben léptette elő az anyaegyesület alelnökévé.

A csoportot megalapító befektetők évtizedes üzleti, egyebek mellett sportpiaci befektetési tapasztalattal és jelentős tőkeerővel rendelkeznek - olvasható a sporttársulat honlapján. Ennél kevésbé jelentős változás, hogy a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor kilenc év után visszatér az együtteshez: a szezon végéig szóló szerződést írt alá.

2014.01.07 06:57

Bővül a Veszprém Aréna, sportcsarnok épül Szegeden és felújítják a Főnix Arénát

Publikálás dátuma
2018.12.10 21:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A kormánybiztos azt mondta, így készülnek a 2022-es kézilabda Eb-re.
Bardóczy Gábor, a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa az MTI összefoglalója szerint a Sport TV Mai helyzet című műsorában arról beszélt: a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülve
  • a Veszprém Aréna 8500 férőhelyesre bővül,
  • Szegeden 2021 szeptemberére elkészül az új sportcsarnok,
  • és felújítják a Főnix Arénát.
Bardóczy egyebek mellett azt mondta, a Főnix Arénát azért kell felújítani, hogy a 21. századnak megfelelő infrastruktúrát tudjanak biztosítani a sportolóknak. Hozzátette: statikailag, illetve az elektromosságot és a gépészetet is meg kell vizsgálniuk a debreceni létesítményben, de arra is figyelniük kell, hogy 2021-től olyan Európai Uniós direktívák kerülnek bevezetésre, mint például, hogy a felhasznált energia 25 százalékának újrahasznosított energiából kell állnia.   A kormánybiztos a Veszprém Arénáról azt mondta, a legfelső karéjt és a tetőszerkezetet elbontják, és egy következő szint kerül ráépítésre. Bent a lelátórészeket teljes mértékben elbontják, kicsit szélesítik a pályát, és meredekebbek lesznek a lelátók, illetve lesz egy oldalirányú bővítés, ahol most a VIP-szektor található, annak a résznek az eltolása történik meg, hogy beférjen 8 és fél ezer ember. A klubvezetőknek meg kell vizsgálniuk, hogy hová tudják átköltöztetni a csapatot, ha elkezdődik az építkezés. A MOL-Pick Szeged is új létesítményt kap a felső Tisza-parton, a kormánybiztos szerint az együttes ezzel európai színvonalú körülmények közé kerül. „Remélhetőleg 2021 szeptemberére birtokba vehetik, és a 2021/22-es Bajnokok Ligája-szezont már ebben az új, több mint nyolcezer fő befogadására alkalmas csarnokban tudják elkezdeni” – mondta Bardóczy. A veszprémi és szegedi építkezés esetében is úgy készültek a tervek, hogy az aréna mellé munkacsarnok is épül, ahol a felnőtt csapatok és az utánpótlás is edzhet. Ezeket bármilyen más teremsportra is lehet használni majd. A kormánybiztos bejelentése szerint infrastrukturális fejlesztések is kísérik az építkezéseket, melyek közül a szegedi létesítmény esetében már kormánydöntés született arról, hogy az aréna tervezéséhez és a munkálatok elkezdéséhez biztosít a kormány 5 milliárd forintot, illetve van egy kormányhatározat, melyben további 16,2 milliárdot biztosít arra, hogy a szegedi aréna építése megkezdődjön.
2018.12.10 21:34
Frissítve: 2018.12.10 21:44

Vízilabda világliga – Továbbra is százszázalékosak a magyarok

Publikálás dátuma
2018.12.10 19:23
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata hétfőn 24-8-ra győzte le Máltát Szombathelyen.
A magyarok a németek könnyed, 17-9-es legyőzésével kezdték a sorozatot, majd Oroszországban diadalmaskodtak 15-8-ra. A hétfői mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően már a találkozó elején érvényesítette erőfölényét a válogatott, három perc alatt 4-1-es vezetésre tett szert, az első nyolc percet követően pedig 9-2 állt az eredményjelzőn a szombathelyi uszodában. A folytatásban is magabiztosan növelték előnyüket a hazaiak, a mezőnyjátékosok közül Erdélyi Balázst leszámítva mindenki betalált. A magyar válogatott legeredményesebbje Nagy Ádám volt négy góllal, máltai részről Steven Camilleri ötször volt eredményes. Ez volt a nemzeti együttes utolsó idei találkozója, a világliga következő fordulójában január végén Németországba utazik a válogatott.

Eredmény:

Férfi világliga, 3. forduló: Magyarország–Málta 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 5-3) a magyar gólszerzők: Nagy 4, Manhercz, Pásztor, Jansik 3-3, Pohl, Mezei, Bátori, Német, Kovács 2-2, Vadovics

A magyarok további programja:

január 29.: Németország-Magyarország február 19.: Magyarország-Oroszország március 12.: Málta-Magyarország

Szerző
2018.12.10 19:23
Frissítve: 2018.12.10 19:23