Kónya Péter: a Szolidaritás marad az Együtt-PM szövetségben

 A Szolidaritás bennmarad az Együtt-PM szövetségben azután is, hogy megkezdődnek a tárgyalások egy közös ellenzéki lista kialakításáról - jelentette ki Kónya Péter pénteken az ATV Start című műsorában.

Az Együtt-PM társelnöke szerint a tárgyalásokon nem megkerülhető kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a harmadik helyet kapja-e a közös listán.

A politikus kérdésekre válaszolva elmondta: a pártszövetség létrehozásakor hittek abban, hogy önállóan is megnyerhetik a választásokat, ám a politikai realitás azt mutatja, hogy csak összefogással érhetik el Orbán Viktor leváltását. Ezt a Fidesz által elfogadott választási törvény is kikényszeríti, a két ünnep között pedig számos találkozón elemezték a helyzetet, amelynek során katalizátorként lépett fel a magyar értelmiség egy része is - fogalmazott.

Ugyanakkor az Együtt-PM önálló frakciót akar alakítani a következő Országgyűlésben - tette hozzá. Kónya Péter úgy vélekedett, hogy a DK-val történő együttműködés során félre lehet tenni az elmúlt időszak sérelmeit, hiszen több a közös bennük, mint ami elválasztja őket, és pragmatikus együttműködésre számít a két párt között.

Juhász Péter az Együtt-PM másik társelnöke csütörtökön közleményben erősítette meg, hogy nem szerepel olyan listán, amelyet Mesterházy Attila MSZP-elnök miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap. A politikus felajánlotta lemondását az őt delegáló platformnak a Bajnai Gordon vezette szövetség társelnöki posztjáról.

Szerző

Simicska Lajosé a Class FM

Simicska Lajos a legnagyobb részvényese az Advenio Zrt.-nek, amely a Class FM országos kereskedelmi rádiót üzemelteti - írta meg a Népszabadság a legfrissebb cégbírósági adatokra hivatkozva

Az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisa szerint tavaly júliusban változás történt a cég tulajdonosi viszonyaiban, megszűnt Nyerges Zsolt 50 százalékot meghaladó szavazati joga.

A cég dokumentumaiból az Opten által kigyűjtött tulajdonosi információk szerint Simicska Lajos 24 szavazattal az Advenio legnagyobb részvényese, őt 13 szavazattal a Lánchíd Kereskedőház, tíz szavazattal a PRO-AURUM Vagyonkezelő Zrt. és három szavazattal Nyerges Zsolt követi. A Lánchíd Kereskedőház Kft. Nyerges Zsolt és a Lánchíd Rádió Kft. tulajdonában van, a PRO-AURUM Vagyonkezelő Zrt. pedig a Pro A, a Pro B, valamint a NEO-MET Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelőn keresztül részben szintén Simicska Lajosé. 

Az Advenio az Infocenter.hu médiacsoport része, amely működteti a Lánchíd Rádiót és kiadja a Heti Válasz című hetilapot is. Az Infocenter.hu döntően, 96 százalékban Nyerges Zsolt tulajdona. Simicska és Nyerges üzleti kapcsolatai összefonódnak, Simicska Lajos a Közgép meghatározó tulajdonosa, a céget pedig Nyerges Zsolt elnök vezeti.

Szerző

Orbán csípi, ha "lájkolják"

Videóüzenetben köszönti a Facebook-on őt "lájkolókat" a miniszterelnök. Orbán Viktor "hahó Facebookosok!" beköszönéssel indít, majd azzal dicsekszik el a kisfilmen, hogy már 200 ezer 137-en követik a legnagyobb internetes közösségi portálon. 

Mint mondja, valójában ez nem az ő közösségi oldala, hanem "mindannyiunké". Szerinte, ha nem csatlakoztak volna oldalához ennyien, "akkor aligha tudtuk volna Magyarországot megújítani". Úgy vélte, innen már csak egy ugrás, hogy elérjék Debrecen teljes lakosságának a számát. "Kósa Lajos tehát lassan lehagyva, és ha ez bekövetkezik, akkor indulhatunk Tarlós erődítményei ellen is, hátha annyian leszünk egyszer, mint amennyien Budapesten élnek" - fogalmaz a kormányfő, aki egyúttal megköszönte, hogy "nem hagyták magára" az elmúlt két évben.

 

Szerző