Előfizetés

Előrehozott beszámolót kér a közbiztonságról Pécs polgármestere

 Pécs közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett tavalyi intézkedésekről és a 2014-es feladatokról szóló beszámolót vár el a Pécsi Rendőrkapitányságtól Páva Zsolt, a város fideszes polgármestere egy február 6-ai közgyűlésen - jelentette be a városvezető kedden.

 Páva Zsolt a közelmúltban történt bűncselekmények - trafikrablások, erőszakos támadások - és a negatív közhangulat miatt döntött úgy, hogy a rendőrkapitányság minden évben április-májusban esedékes beszámolóját idén előbb tárgyalja meg a közgyűlés.

A polgármester azt mondta, megbeszélésükön felhívta a rendőri vezetők figyelmét arra, hogy - még ha a felderítési mutatók a statisztikák szerint igen jók is - a jövőben az eddigieknél is kiemeltebben kezeljék a pécsi közbiztonságot.
A tavaly bűnmegelőzési intézkedésekkel kapcsolatban elmondta: több pozitív változás is történt, így elindult a pécsi szórakozóhelyek drogmentesítése, fejlesztették a térfigyelő kamerarendszert, január elsejétől pedig - Tubák Zoltán személyében - rendőri múlttal rendelkező vezető került a közterület-felügyelet élére.

Időközi képviselő-választást tartanak vasárnap Nagykátán

 Új önkormányzati képviselője lesz Nagykáta 7-es számú egyéni választókerületének, a vasárnapi időközi voksoláson hét jelölt indul - közölte a Pest megyei város jegyzője kedden az MTI-vel.

   Karsainé Magyar Ildikó elmondta, hogy az időközi választást azért írták ki, mert a választókerület fideszes önkormányzati képviselője tavaly október végén elhunyt.  A 13 ezer lakosú Nagykáta érintett kerületének két szavazókörében vasárnap 1330 választópolgárt várnak az urnákhoz. A hét jelölt közül négy független, egy a Jobbik, egy az MSZP-Együtt, egy pedig az Emberbarát Városért Társaság színeiben indul

Nemzetközi kerekesszékes szépségverseny lesz Budapesten

Publikálás dátuma
2014.01.14. 14:04
Vasas Vanda, a tavalyi verseny győztese. Fotó: Miss Colours International 2014.
Nemzetközi kerekesszékes szépségverseny lesz márciusban Budapesten. A rendezvény célja, hogy bemutassák, a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség, a nőiesség és a siker, valamint az, hogy felhívják a figyelmet a munkahelyteremtés és az oktatás fontosságára. 

Képekért kattintson ide! Fotó: Miss Colours International 2014. 

„A fogyatékos emberek is teljes életet élni, dolgozni és sportolni szeretnének. Megállják a helyüket a nyílt munkaerőpiacon és a sportban is, kitartásból és akaraterőből is példát mutatnak” - Szekeres Pál, többszörös paralimpiai bajnok.

2012-ben útjára indult egy küldetés, amelynek legfőbb célja, vagy mondjuk inkább üzenete az volt, hogy megmutassa: a kerekesszékben ülő hölgyek számára is ugyanolyan fontos a szépség, és a nőiesség, mint ép társaiknak. Az egyedülálló kezdeményezés ötletgazdája Kazány Tibor, aki saját tapasztalatból tudja, hogy a mozgássérült emberek nehezebben tudnak érvényesülni, és kevesebb az önbizalmuk is. „Ezzel az eseménnyel minden gátat át akarunk törni.” - ezt válaszolta arra a kérdésre, hogy honnan jött az első magyar kerekesszékes szépségverseny ötlete.

"Az első és a második verseny sikere ösztönzött minket arra, hogy a jövő évben is megrendezzük ezt az impozáns eseményt. Mert az ép emberek általában félnek az ismeretlentől, ezért sokszor félelemmel vegyes szánakozással tekintenek a mozgáskorlátozottakra. Fontosnak tartottuk bemutatni, hogy a kerekesszékes emberek is ugyanolyan problémákkal és örömökkel élik az életüket, mint bárki más. A verseny hatására mára már államigazgatási szinten is foglalkoznak a kezdeményezéssel. Emellett folyamatos meghívásokat kapunk sportrendezvényekre, illetve divatbemutatókra egyaránt."

A versenyről bővebb információ a www.misscolours.com oldalon olvasható.