Előfizetés

Autóbusz borult árokba - útzár a 62-es úton

 Árokba borult egy autóbusz a 62-es számú úton Dunaújváros közelében, emiatt teljesen lezárták az utat Dunaújváros és Perkáta között - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

   Kiss Z. Edward elmondta, hogy az útra kukoricatörmelék szóródott, ezen csúszott meg az autóbusz. Személyi sérülés nem történt.  A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrök a 62-es és 6-os út kereszteződésétől a Perkátánál lévő körforgalomig teljes szélességében lezárták a 62-es utat. A forgalmat Szabadegyháza és Dunaújváros irányából is Adony felé terelik.

Mint a filmekben: kirabolták egy söröző összes vendégét!

Elfogtak öt férfit, aki a gyanú szerint késsel fenyegetőzve kirabolta egy egri söröző vendégeit december 11-én - tájékoztatott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vámos Boglárka elmondta: az egri sörözőben késsel megfenyegették, majd bántalmazták az ott lévőket, és készpénzt követeltek tőlük. Miután a felszólításnak többen eleget is tettek, a támadók távoztak a helyszínről.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, és kedd hajnalban elfogtak négy férfit. A 43 éves T. Sándor, a 23 éves Sz. Ákos, a 23 éves P. Máté és a 25 éves Cs. Attila - valamennyien debreceniek -, valamint a 25 éves poroszlói Sz. Máté ellen rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A négy debreceni férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, ötödik társuk szabadlábon védekezhet - mondta a szóvivő.

Tápiószelei gyermekbántalmazás - emberölés lett a gyanú

Emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség annak a kétéves kislánynak a nevelőapját, akit a múlt szerdán súlyos sérülésekkel vittek kórházba Tápiószeléről. A gyermek két nap múlva belehalt sérüléseibe - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a kirendelt igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a gyermek halálában idegenkezűség is szerepet játszott.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a kislány nevelőapját, B. Béla 38 éves tápiószelei lakost. Előzetes letartóztatásának kezdeményezése mellett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Letartóztatását kezdeményezték

Az ügyészség indítványt tett annak a tápiószelei férfinak az előzetes letartóztatására, aki ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, s aki az eddigi adatok szerint nagy erővel fejbe verte élettársának kétéves kislányát.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla közölte: a férfi január 8-án tápiószelei otthonukban vigyázott élettársának korábbi kapcsolatából született gyermekére, illetve közös gyermekükre. A déli órákban igen nagy erővel legalább egyszer egy eszközzel fejbe ütötte élettársának kétéves kislányát, a gyermek néhány percen belül eszméletét vesztette.

A férfi értesítette a mentőket, de a gyermek a bántalmazás következtében két nap múlva a kórházban meghalt.

A bűncselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, ezért indítványozta az ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelését a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírájánál - tette hozzá Gyugyi Csilla.

Beluzsárné Belicza Andrea korábban azt mondta az MTI-nek, hogy az üggyel kapcsolatban először életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a főkapitányság. A szóvivő jelezte: a boncolási jegyzőkönyv, illetve a szakértői vélemény elkészülte után halált okozó testi sértés vagy emberölés gyanúja is lehet majd a minősítés.

Az Index a múlt pénteken hozta nyilvánosságra, hogy egy kétéves gyermeket súlyos törésekkel és fejsérülésekkel vittek kórházba szerdán Tápiószeléről. A kislány állítólag korábbi bántalmazás nyomait is magán viselte, és olyan állapotban volt, hogy az orvosok is megdöbbentek rajta.

A gyermek a rendőrségi tájékoztatás szerint pénteken a késő esti órákban veszítette életét.